Esben Lunde: Vi skal være dygtigere til at fastholde internationale studerende

Regeringen investerer tre millioner i at fastholde internationale studerende i Danmark.

Esben Lunde Larsen (V) vil ikke kommentere Marius-sagen. (Foto: Thomas lekfeldt © Scanpix)

Regeringen med uddannelses- og forskningsminister Esben Lunde i spidsen har fordelt tre millioner kroner til i alt fem projekter, der skal være med til at fastholde internationale nyuddannede i danske regioner eller kommuner, hvor der er mangel på arbejdskraft.

- Vi ønsker at fastholde flere internationale studerende efter endt uddannelse, så vi kan rekruttere dem som arbejdskraft på vores virksomheder i Danmark, siger Esben Lunde Larsen (V).

- Vi uddanner omkring 26.000 internationale studerende om året i Danmark, hvor af langt de fleste er fra EU-lande. Men vi er meget dårlige til at fastholde dem som arbejdskraft efter endt uddannelse. Der er virksomheder i Danmark, ikke mindst i de tyndt befolkede områder, som mangler kvalificeret arbejdskraft. Det kan meget vel være sådan, at det er nemmere at få en fra Portugal til at tage arbejde i Skive, end det er at få en fra København til det, lyder det fra ministeren.

Meningen med projekterne er at skabe en ramme, som giver de studerende mulighed for systematisk kontakt med nationale og regionale virksomheder.

Er der ikke et paradoks i, at man vil bruge penge på internationale studerende samtidig med, at vi har en dagsaktuel sag fra Herning med en ingeniørstuderende, Marius Youbi, der bliver smidt ud, som ellers opfylder alle kriterier bortset fra, at han har arbejdet 1,5 time for meget om ugen?

- Det har jeg ikke nogle kommentarer til i den pågældende sag. Det, der er afgørende, er at vi bliver dygtigere til at fastholde international arbejdskraft efter endt uddannelse i Danmark, siger Esben Lunde Larsen.

Hvorfor ikke?

- Det hører under integrationsministeren, og det er en sag, der pågår, og jeg har konstateret, at den pågældende får den eksamen, han skal have. Og jeg har ikke yderligere kommentarer omkring de opholdsbetingelser, der er, siger han.

KONTAKT REDAKTIONEN

Du er velkommen til at kontakte os på 9610 7500 eller skrive til os på vest@dr.dk.
Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.