Et økonomisk køleskab dyster om naturvidenskabelig pris

Et køleskab, hvor hylderne vejer varerne og via en app fortæller, hvad køleskabet indeholder, er blandt de gode ideer i konkurrencen Unge Forskere.

Lærke Alexandersen, Louise Kirkeby og Line Olesen fra Vinderup Realskole har opfundet et økonomisk køleskab.

Unge hjerner skal udtænke de ideer, som din og min fremtid bygger på.

Det får de lov til i konkurrencen Unge Forskere, som i dag skal indsnævre feltet til 20 gode idéer, som skal dyste i den landsdækkende finale.

Det startede med hele 2.200 ideer. Nu er der bare 40 projekter tilbage.

Én af ideerne kommer fra tre piger fra Vinderup Realskole, der med et økonomisk køleskab vil begrænse madspild og spare danske familier for en masse penge.

- Min veninde og jeg var ude og købe ind til en kage, og så blev vi usikre på, hvad vi havde i køleskabet. Og så tænkte jeg bare, at det kunne være sjovt at få det til at blive til virkelighed, fortæller Lærke Alexandersen.

Sammen med gruppekammeraterne Louise Kirkeby og Line Olesen håber hun, at deres idé er god nok til at komme i finalen.

Det økonomiske køleskab fungerer sådan, at hylderne kan veje varerne, og ved hjælp af en app kan man hurtigt få overblik over, hvad man har i køleskabet.

På den måde kan man undgå at slæbe noget med hjem fra supermarkedet, som man allerede har i køleskabet.

Ideerne spænder vidt med projekter som alternative æggebakker, så æggene ikke knækker under transport, proteinkrystallografi, stamceller og stjerneskælv og musiks påvirkning af koncentrationen i færdighedsregning.

Konkurrencen bliver afholdt i dag i Naturvidenskabernes Hus i Bjerringbro.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk