Fabrikshal er forvandlet til Danmarks største juleudstilling

En blomsterkunstner og 175 frivillige har på 50 dage skabt en kæmpestor juleudstilling i Herning.

I april i år stod blomsterkunstner Johnny Haugaard på toppen af en alpetop i Østrig og kiggede ud på snelandskabet.

Så tog han en beslutning: Jeg vil lave Danmarks smukkeste juleudstilling.

Resultatet kan man se i Snejbjerg ved Herning. 2600 kvadratmeter lagerhal er forvandlet til et rent juleeventyr, som Johnny Haugaard har navngivet 'Danmarks største juleudstilling - A dream come true.'

- Ideen har været der i fem år, men jeg kunne mærke, at energien var i luften nu, siger han.

Energi har de 175 frivillige i dén grad også lagt i arbejdet med at skabe udstillingen. De har været en vigtig brik i arbejdet med at føre Johnny Haugaards drøm ud i livet.

- Jeg havde slet ikke forventet så mange frivillige, og uden dem havde det slet ikke kunnet lade sig gøre, siger blomsterkunstneren.

Kilometervis af ståltråd og sække med mos

50 dage har det taget at pynte hallerne. Nogle af de frivillige er kommet langvejs fra. Fra Thisted, Aarhus og Sønderjylland.

Jette Bolette Ulfkjær har fuldtidsjob som social og sundhedsassistent i Ringkøbing. Alligevel har hun valgt at bruge sin fritid på at bygge juleudstillingen i Snejbjerg.

- Man bliver bare i virkelig godt humør af at komme her, og man får benzin til at klare alle opgaverne ved siden af. Det har været en kæmpe oplevelse, og vi taler om, at når vi er færdige med det her projekt, vil alle vi frivillige komme til at savne det, siger hun.

Eva Storm, pædagog fra Herning, har også været med til at binde kilometervis af ståltråd og fordele hundredevis af sække med mos.

- Man har ydet mere, end man troede, man kunne. Jeg har lavet nogle ting, jeg ikke vidste, at jeg kunne i forvejen, siger Eva.

Juleudstillingen er - foruden donationer på i alt 85.000 kroner - finansieret af idémanden selv. Med den store opbakning, ikke mindst fra de frivillige, kan han godt finde på at gøre det igen.

- Jeg tror på, at der er flere, der gerne vil. Jeg tror på, at det kan blive endnu bedre, siger Johnny Haugaard.

"Danmarks største juleudstilling - A dream come true" er åben indtil den 14. december.

Facebook
Twitter