Facebook skal slå diabetes-myter ihjel

Myter om diabetes er svære at dræbe. En ny facebookgruppe fortæller patienter og pårørende om den sidste nye forskning.

Antallet af diabetespatienter er fordoblet på ti år. Alligevel er der fortsat stor uvidenhed om sygdommen. (Foto: STOYAN NENOV © Scanpix)

Myter og spørgsmål om sukkersyge er mange. Må man spise sukker? Må man dyrke sport?

Det er den slags spørgsmål og myter, som en ny facebookgruppe er med til at opklare. For ja, man kan godt spise slik og dyrke sport på eliteniveau, når man har sukkersyge.

Og tilbuddet udfylder en hul for gruppens medlemmer. Helle Simonsen Rasksens søn har diabetes, og hun er glad for eksperternes opdateringer om sygdommen.

- Jeg kan godt lide, at man får noget viden, hører om ny forskning, og hvad der kommer af nye praktiske tiltag, siger Helle Simonsen Rasksen.

Find vej i junglen

Det er lidt af en jungle at finde rundt i informationerne på internettet. Det, som gør denne facebookgruppe særlig, er, at det er Hospitalsenheden Midt, der er tovholder på gruppen, og at de derfor er ansvarlige for, at det er den sidste nye forskning, der bliver delt i gruppen.

- Folk bruger jo internettet i større og større grad. Derfor er det vigtigt med kilder, man kan stole på derude. Det vil vi gerne bidrage til, siger overlæge Henrik Thomsen.

Gruppen startede i januar, og overlægen mener, at facebook er et godt sted at møde både patienter og pårørende.

- Når man har sukkersyge, fylder sygdommen over hele døgnet. Derfor betyder de praktiske forhold rigtig meget. Derfor håber vi, at vores gruppe bliver et sted, hvor man kan dele og diskutere en masse erfaringer, fortæller han.

På tre måneder har gruppen fået cirka 150 medlemmer.

- Antallet er ikke så vigtigt, det er mere, at dem, der bruger det, får noget ud af det, siger Henrik Thomsen.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter