Fængselsbetjente: Konstant rotation af medarbejdereudrejsecenter er farligt

Medarbejderne frygter voldsomme overfald, fordi udskiftninger går ud over nære relationer.

Fængselsbetjente skal efter planen roteres mellem Kærshovedgård og opgaver i fængslerne. (Foto: Claus Fisker © Scanpix)

Fængselsbetjentene på Udrejsecenter Kærshovedgård frygter flere konflikter med beboerne, når Kriminalforsorgen til august indfører en ny rotationsordning.

Ordningen betyder, at fængselsbetjentene kun må arbejde et halvt år på Kærshovedgård, før de bliver skiftet ud med andre kolleger.

De mange udskiftninger vil gå hårdt ud over den tætte relation til beboerne på Kærshovedgård. Derfor kommer fængselsbetjentene til at stå i mange flere konflikter på daglig basis. Det mener medarbejdernes arbejdsmiljørepræsentant, Hans Jacob Petersen:

- Det går simpelthen ikke, hvis der hele tiden kommer nye folk ind. Det kan betyde, at der vil ske nogle rigtigt voldsomme overfald, siger han.

Rotationsprincippet betyder, at et nyt hold medarbejdere bliver roteret ind på udrejsecenteret hver tredje måned.

Formålet er at sikre, at betjentene fortsat har kvalifikationerne i orden til arbejde i de mere traditionelle jobs i fængsler og arresthuse, fortæller områdedirektør i Kriminalforsorgen Una Jensen.

Men det skaber kun en dårligere situation, mener Hans Jacob Petersen:

- Vi frygter aller-, allermest, at det skaber en utrolig usikkerhed og kæmpe utryghed blandt beboerne, som allerede er meget pressede mentalt. Vi prøver hver dag at skabe ro omkring dem, siger han.

Områdedirektør Una Jensen er dog ikke bekymret for relationen til beboerne:

- Der vil stadig være en fast kerne af medarbejdere, en fast chef og institutionsmedarbejdere, som ikke skal rokeres. Det er ikke noget, som jeg tænker vil øge konfliktniveauet, siger hun.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk