Falckreddere strejker over overenskomst

Falckredderne er utilfredse med den nye overenskomst. Derfor har mange her til morgen nedlagt arbejdet.

Arkivfoto: I dag bliver ambulancerne i garagen, når det gælder planlagte sygekørsler. Akutte situationer rykker Falck stadig ud til. (Foto: Philip Meisner)

Ambulancerne holder stille, fordi ambulancereddere i Region Sjælland og Region Midtjylland har nedlagt arbejdet her til morgen.

- Det er en uacceptabel og overenskomststridig arbejdsnedlæggelse. Vi forventer, at de vender tilbage til arbejdet hurtigst muligt, og at de overholder overenskomsten, siger pressechef i Falck Morten Jeppesen til DR Nyheder.

Redderne strejker, fordi de er utilfredse med den nye LO overenskomst. Den stemte Falck-arbejderne massivt nej til. Men et samlet flertal på 56,5 af medlemmerne i LO, sagde ja til overenskomsten. Stemmeprocenten blev 51,8.

Utilfredsheden er vokset med en ny hensigtserklæring, som ledelsen i Falck har indgået med 3F.

Redderne kører stadig til alle akutte situationer. Det er den planlagte ambulancekørsel, der bliver ramt af strejken.

Reddere: Vi vil have fælles spilleregler

Falckarbejderne på stationen i Holstebro skriver i en fælles udtalelse til ledelsen, at de ønsker beskyttelse på døgnvagter uden lønnedgang. De vil have ensretning igennem lokalaftaler, der giver fælles nationale spilleregler, hvis ikke tre paragraffer kan fjernes fra den nye LO-overenskomst. Redderne i Holstebro skriver, at de forventer at opretholde arbejdsnedlæggelsen indtil formuleringen ”Falck har på dialogmøder tilkendegivet, at forventningen er, at anvendelse af rådighedsvagter kun vil ske på frivillig basis” bliver ændret i en ny hensigtserklæring. I Ringsted skriver redderne, at de ser resultaterne i Overenskomst 2017 som væsentlige forringelser i forhold til gældende overenskomst.

De ønsker en genforhandling, der blandt andet sikrer fuldt betalte pauser, pauseintervaller på to timer og mindre brug af underleverandører.

Bornholm kører ambulancerne stadig. Det bekræfter tillidsmand for øens ambulancereddere, Bo Hansen.

Han fortæller, at dialogen mellem reddere og ledelse allerede er indledt. Derfor har øens reddere indtil videre valgt ikke at strejke. Han oplyser, at et afgørende punkt i utilfredsheden er, at redderne ikke længere får indflydelse på, hvornår de skal tage rådighedsvagter. På vagterne skal redderne stå til rådighed i 12 timer. Det arbejdsgiveren kan pålægge redderne med én måneds varsel.

Facebook
Twitter