Familie slår alarm: Sender hjælp op til bjergbestiger på Mount Everest

Bjergbestiger Rasmus Kragh virkede utydelig og udmattet i en samtale med sin kæreste.

Familien til danske Rasmus Kragh, der mandag forsøgte at nå toppen af Mount Everest, frygter, at han er i kritisk tilstand. (Foto: © NIMA GYALZEN SHERPA, Scanpix)

Tidligere på dagen forlød det, at den 28-årige Rasmus Kragh fra Skive var ved godt helbred, men nu slår hans familie alarm.

I går måtte Rasmus Kragh opgive en spektakulær mission: At nå toppen af Mount Everest uden kunstig ilt. En særdeles farlig og hård metode, som under 200 mennesker hidtil har gennemført.

Rasmus ringede til middag lokal tid til sin kæreste, Liva Westergaard, hvor det blev klart, at han fortsat lå i sit telt i 7.700 m.

Det var ellers meningen, at han efter solopgang skulle pakke sin lejr sammen og begive sig videre ned ad bjerget. Men da han talte med sin kæreste, var hans tale utydelig, og han virkede udmattet.

- Fysisk fortalte Rasmus, at han er dehydreret og har problemer med at mærke hænder og fødder. Han udtrykte skuffelse over ikke at have nået toppen på grund af dårligt vejr, og jeg fortalte ham, at vi alle sammen beundrede hans bedrift, skriver hans kæreste, Liva Westergaard, på Rasmus Kraghs officielle facebookside.

Rasmus Kragh ligger alene i campen og har ingen mulighed for at få vand eller mad.

Liva Westergaard og Rasmus Kraghs mor er bekymrede over hans tilstand, som de kalder 'kritisk'. Derfor har de besluttet at sende hjælp.

- Vi ønsker mest af alt, at han kommer ned til Advanced Basecamp i god behold, derfor trodser vi hans beslutning om at gøre det alene, skriver Liva Westergaard.