Fire garnnøgler og en brille, tak!

I de mindre byer er erhvervsdrivende begyndt at dele butik. Det giver flere kunder og færre udgifter.

En optiker, en fysioterapeut og en garnforhandler har slået pjalterne sammen: De har åbnet en spritny fælles butik i Stoholm. En tendens, der ses flere steder, fortæller brancheforeningen Dansk Detail.

En optiker, en fysioterapeut og en garnforhandler har slået pjalterne sammen og åbnet en spritny fælles butik i Stoholm i Viborg Kommune.

Sådanne butiksfællesskaber er en voksende tendens, fortæller brancheforeningen Dansk Detail. Særligt i de mindre byer, hvor kundegrundlaget er mindre.

- Så er der to eller tre, som deler de faste omkostninger i stedet for at en enkelt butik hænger på det hele, forklarer direktør Jens Birkeholm, Dansk Detail.

Fælles butik giver flere kunder

De tre erhvervsdrivende i Stoholm oplever også en synergieffekt, der gør, at de hver især får flere kunder.

- Når en kunde ser på briller og døjer med hovedpine, kan de få behandling hos mig, siger fysioterapeut Rikke Østergaard.

Omvendt fortæller optiker Per Juel Sørensen, at kunder, der kigger på garn, samtidigt kan se på en brille.

- Det har givet mig helt klart flere kunder, som jeg ikke ville have fået, hvis jeg bare havde passet min egen butik, siger han.

De tre forretningsdrivende skiftes til at holde åbent i butikken. Tirsdag er der optiker, torsdag fysioterapeut og hver eftermiddag kan man købe garn.