Fire mænd tiltalt for at dope 19-årig og filme voldtægt på snapchat: "Det er meget, meget groft"

Midt- og Vestjyllands Politi har tiltalt fire mænd for at voldtage en 19-årige kvinde. Tre andre tilfælde af voldtægter indgår også i anklageskriftet.

Fire mænd er tiltalt i sagen om voldtægt af en 19-årig kvinde fra Herning - og nogle af dem er i forbindelse med sagen også tiltalt for andre voldtægter. ARKIVFOTO (Foto: © martin sylvest andersen, Scanpix)

Rettet den 30. juli 2018: Kort efter artiklens udgivelse blev rubrikken blevet rettet. Ordet "tiltalt" blev tilføjet, da der endnu ikke er faldet dom i sagen. DR beklager fejlen.

Fire mænd mellem 23 og 26 år er tiltalt for voldtægt mod en 19-årig kvinde i december 2017 i Herning.

Der er tale om en form for forbrydelse, vi sjældent ser i Danmark, fortæller anklager Iben Ernst Bøttker fra Midt- og Vestjyllands Politi. Sagen er usædvanlig, fordi de fire mænd sammen har krænket kvinden seksuelt på det groveste og også fordi, de inden da satte hende i en tilstand, hvor hun ikke kunne gøre modstand.

- Ved tvang har hun fået presset en pille ind i munden, og så er hun blevet tvunget til at sluge den, fortæller Iben Ernst Bøttker.

Ifølge anklageskriftet er de fire mænd tiltalt for at have begået voldtægt "ved andet seksuelt forhold end samleje" mod den 19-årige kvinde. Efter de dopede hende med et ukendt stof, har de angiveligt tvunget hende til oralsex og indført forskellige genstande i kvindens underliv.

- Det er meget, meget groft, siger Iben Ernst Bøttker.

På trods af at mændene havde dopet den 19-årige kvinde, har politiet detaljeret viden om, hvad hun er blevet udsat for. De fire mænd tog nemlig billeder og filmede på det sociale medie Snapchat under overgrebet.

Flere andre voldtægter

I forbindelse med efterforskningen har politiet fundet ud af, at voldtægten i december mod den 19-årige ikke står alene.

Tre andre tilfælde af voldtægter i Herning mellem 2013-2017 indgår derfor i anklageskriftet. Én af de fire mænd er tiltalt i alle sager, og i to af sagerne har han begået voldtægten sammen med en af de andre tiltalte.

- Den her sag (om den 19-årige, red.) er kommet frem, og så er der nogle piger, som har henvendt sig til politiet, siger Iben Ernst Bøttker.

Det ser ud til, at de tiltalte kender både den 19-årige kvinde og de øvrige kvinder, der er blevet voldtaget, fortæller hun.

- Det er ikke nogle tilfældige piger. Det her er piger, som de kender enten ret godt eller i hvert fald nogenlunde, sådan at de på den måde har lokket dem til at deltage i noget, som de ikke ville, siger anklageren.

Alle fire tiltalte har været varetægtsfængslet siden 9. december 2017. En af mændene har undervejs forsøgt at smugle et brev ud af arresten, hvor han angiveligt opfordrer et vidne i sagen til at afgive falsk forklaring - og han forsøgte desuden at få vidnet og sin egen familie til at true den 19-årige kvinde til tavshed.

Når offentligheden først hører om sagerne nu, skyldes det flere ting - både sagernes store kompleksitet og at sagen om voldtægten af den 19-årige kvinde i december indtil nu er foregået for lukkede døre i retten.

De fire mænd skal for retten i Herning i slutningen af august, og der er tale om en nævningesag.

Anklagemyndigheden arbejder for, at de tiltalte får mere end fire års fængsel, og for tre af mændene, som ikke er danske statsborgere, vil anklagemyndigheden desuden have udvisning med permanent indrejseforbud.

De fire mænd nægter sig skyldige.