Fiskere ligger i kø på grund af rekordstore fangster

Trods tobiseventyr er stemningen trykket blandt industrifiskere på Vestkysten. Fabrikkerne kan nemlig ikke følge med.

Tobis-fartøjerne ligger utålmodigt i kø i Thyborøn og venter på at komme af med lasten, så de kan komme afsted igen efter flere tobis. (Foto: Mads Kruse Juhl DR Midt & Vest)

Rekordstore fangster af industrifisken tobis giver lige nu problemer på Vestkysten.

Fiskerne ligger nemlig i lange køer i havnene, fordi fabrikkerne ikke kan følge med.

- Priserne på tobis er små i år, så vi skal gerne fiske store mængder, men det kan vi ikke, når vi ligger i kø i havnen, siger fiskeskipper Finn Christensen fra Thyborøn.

- Det ødelægger økonomien i fiskeriet, og derfor er stemningen noget trykket i havnen på trods af de store fangster, siger han.

Med over 100.000 ton tobis i april har de danske industrifiskere sat ny rekord.

Bestanden af tobis er kommet sig efter en række dårlige år, og de danske fiskere har i år en kvote på 458.000 ton, den største i ti år.

Men fabrikkerne har ikke mulighed for at skrue yderligere op for produktionen, siger direktør Peter Jensen fra Triple Nine i Thyborøn.

- Vi har jo kun den kapacitet, vi har, og alle de tre danske fiskemelsfabrikker i Thyborøn, Hanstholm og Skagen kører i højeste gear lige nu, siger han

Med til historien hører også, at den lange periode med små kvoter på tobis har betydet, at kapaciteten på de danske fiskemelsfabrikker er blevet kraftig beskåret, siger Peter Jensen:

- Den ekstra kapacitet kunne vi godt have brugt i år, konstaterer direktøren.

FacebookTwitter