Fiskeriformand om kritisk rapport: Jeg tager det ganske roligt

Rigsrevisionens rapport om fiskeriet er sønderlemmende. Men formand for fiskeriforening afviser, at der er generelle problemer i branchen.

Formand for Sydvestjysk Fiskeriforening tager Rigsrevisionens rapport med ro. (Foto: Jens nøRgaard Larsen © Scanpix)

Der er rørte vande i fiskeribranchen.

I en endnu ikke offentliggjort rapport retter Rigsrevisionen skarp kritik af Miljø- og Fødevareministeriets forvaltning af fiskekvoter fra 2003-2017.

På den baggrund har Ministeriet anmeldt et ukendt antal kvotekonger til politiet for blandt andet stråmandsvirksomhed, dokumentfalsk og falske oplysninger.

Men anklagerne mod nogle få brodne kar går ud over mange uskyldige fiskere i branchen mener Jesper Juul Larsen, som er formand for Sydvestjysk Fiskeriforening.

- For mig lyder det som om, der måske er en eller to personer, som måske begår noget ulovligt. Men jeg har til gode at se nogen blive dømt for det endnu. Så længe de ikke er det, tager jeg det ganske roligt, siger Jesper Juul Larsen.

Han understreger, at loven og dens intentioner selvfølgelig skal følges, og hvis der er hold i kritikken, skal det straffes.

- Så skal de mennesker, som har lavet ulovligheder naturligvis have den konsekvens, det kan give, siger Jesper Juul Larsen.

Ministeriet har selv bedt politiet undersøge mistanker om, at embedsmænd i ministeriet blandt andet har modarbejdet lovens intention om at undgå at fiskekvoterne bliver samlet på få hænder.

Men Jesper Juul Larsen er skeptisk over for, at embedsmændene bevidst har fejlet.

- Det har jeg svært ved at forestille mig. Man skal huske, at lige så lang tid, det her har stået på, lige så lang tid har man reduceret i mandskabet i fiskeristyrelsen, siger han og uddyber:

- Plus vi får ny minister hver anden måned. Man har haft de her mennesker (ansatte i ministeriet, red.) hængt op i en arbejdsbyrde, der siger sparto, siger Jesper Juul Larsen.

De seneste 15 år har ni forskellige ministre fra Venstre og Socialdemokratiet siddet med ansvaret.

- Jeg håber virkelig, at det bliver underøgt hurtigt, så vi kan få ro om fiskeriet, og vi kan kigge fremad igen, siger Jesper Juul Larsen.

Facebook
Twitter