Fiskesæsonen er skudt i gang med 17 kilo tung laks: 'Jeg står stadig og ryster'

Fra i dag af må man fiske efter laks, og det udnyttede mange lystfiskere.

Martin Møller fra Frederikshavn fik en 17,4 kilo tung og 120 centimeter lang laks på krogen. (Foto: Thomas Bach Poulsen DR P4 Midt & Vest)

Der er stadig rim på det græs, der grænser op til Skjern Å. Solen er kun lige stået op. Alligevel står lystfiskere på rad og række med hver deres snøre i vandet.

I dag er en stor dag. Laksefiskeriet er sat i gang, og lystfisker Kenny Frost er klar.

- Det er noget, jeg tæller ned til hele vinteren. Jeg tænker på laksefiskeri året rundt, så når åen lukker 15. oktober, så er der lang tid til det endelig bliver den 16. april igen.

Kenny Frost havde snøren i åen klokken 5 i morges. (Foto: Thomas Bach Poulsen DR P4 Midt & Vest)

De store blanke fisk fascinerer også Kim Flint fra Aarhus, der har lejet et værelset tæt på åen i 14 dage for at fiske så meget som muligt.

- Det er skønt at komme ud og nyde fællesskabet herude. Vi har jo ikke fisket siden oktober, så vi skal ud og hilse på alle de kammerater, vi sagde farvel til sidste år.

Kim Flint har allerede planlagt tre ferier til Skjern Å i løbet af året. Til juli og oktober kommer konen også med.

- Så har man jo laksefeber. Fuldstændig. Man ryster på hænderne og tjekker, om man har fået grejet med. Man tjekker det mange gang. Rigtig mange gange, siger han.

Fra klokken 10 til 13 kan lystfiskere indveje dagens trofæer ved Dansk Center for Vildlaks. (Foto: Thomas Bach Poulsen DR P4 Midt & Vest)

Ifølge lystfiskerne er der rigtig mange laks i åen i år. Alligevel bliver klokken over 7, inden rygterne om den første fangede laks spreder sig. Jens Rasmussen fra Vester Åby på Fyn har fanget en laks på over 12 kilo.

- Den var sgu ved at løbe fra mig. Det tog ti minutter at slæbe den op. Jeg har et gopro-kamera på brystet, og jeg vil tro, at jeg kan høre hjertet slå, siger han.

Jens Rasmussens laks er den første finalist til dagens vejning ved Dansk Center for Vildlaks. Men klokken 10 er den ikke længere den største og tungeste. Martin Møller fra Frederikshavn fik en 17,4 kilo tung og 120 centimeter lang laks på krogen.

- Jeg står stadig og ryster. Det er tre timer siden nu, og fingrene ryster stadigvæk.

Det er første gang nogensinde, at Martin Møller har fanget en laks, og hvis den vinder, får han skrevet sit navn på en sten, som bliver kastet i åen.

- Det kunne være et godt minde, siger han.

Men han får konkurrence til stregen. For hele dagen vil der være gang i fikseriet, kun afbrudt en enkelt gang af whiskysmagning i høj sol.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk