Fiskeskippere sparker udkantskommune op i de riges superliga

Borgmesteren i Lemvig håber, at analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd kan vende kommunens image.

Flittige fiskere kan tjene masser af penge. I Lemvig haler de så mange pengesedler i land, at de er blandt landets rigeste. (Foto: Mads Damm © DR Midt&Vest)

Mange tænker formentlig på Lemvig som en udkantskommune, der kæmper med, at indbyggerne flytter væk. Men faktisk er Lemvig også den kommune i hele Jylland, hvor der bor flest rige mennesker.

1,2 procent af Lemvigs borgere tilhører den rigeste procent af danskere, som tjener næsten 2,4 millioner om året i snit.

- Det skyldes blandt andet, at vi har mange selvstændige indenfor fiskerierhvervet, men også andre erhverv, hvor indtjeningen har været god, siger borgmester Erik Flyvholm (V).

Nordsjælland huser flest rige

Arbejdsbevægelsens Erhvervsråd står bag analysen over fordelingen af de rigeste mennesker i Danmark.

Det er især kommuner nord for København, der topper listen. Gentofte helt i top huser 7,8 procent af de rigeste danskere.

Erik Flyvholm har en forklaring på den overraskende rigdom i Lemvig:

- Jeg tror, det især er vores mange små og mellemstore virksomheder inden for blandt andet fiskeri og landbrug, der hver i sær i perioder tjener rigtig gode penge, siger borgmesteren.

Rigdom kan redde kedeligt omdømme

Selvom tallene altså afspejler, at en gruppe velhavende fiskeskippere fylder godt i Lemvig, så mener borgmester Erik Flyvholm, at analysen kan ændre kommunens image som en udkantskommune med stor fraflytning:

- Jeg håber, at det kan åbne nogen øjne for, at man i et område som vores kan skabe sig en god tilværelse og få en god indkomst, siger borgmesteren.

Borgmester i Lemvig Kommune, Venstre, Erik Flyvholm

Holstebro er den kommune i Midt- og Vestjylland, som har næstflest rige indbyggere.

Alle andre midt- og vestjyske kommuner ligger under landsgennemsnittet.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk