Flere bejlere til værtsby for Danmarks største idrætsfestival

Det kan blive en stor økonomisk gevinst for den by, der vinder værtskabet for DGI Landsstævnet i 2021.

DGI Landsstævne i Esbjerg i 2012, hvor der var meldt 23.500 idrætsudøvere til arrangementet (arkivfoto). (Foto: henning Bagger © Scanpix)

Fire dage hvor over 20.000 idrætsudøvere besøger byen og bruger dens butikker. Det er et attraktivt scenarie.

DGI Landsstævne er Danmarks største idrætsfestival. Én af de byer, der har bejlet til posten som værtsby i 2021, er Holstebro. Borgmester H.C. Østerby har sendt ansøgningen af sted.

- Det kommer til at betyde rigtig meget for handelslivet, restauranter, cafeer, hoteller og udlejning omkring Holstebro. Det vil være rigtig mange penge værd, siger H.C. Østerby.

Ud over Holstebro er der tikket en ansøgning ind fra Horsens. Næstved, Helsingør, Kolding og Svendborg er også på vej til at lægge billet ind på stævnet.

Ifølge direktør i DGI Søren Brixen er det ikke billigt at være værtsby.

- Det afhænger meget af, hvilke faciliteter man har, men et bud er omkring 25 millioner, som kommunen skal være villig til at invester i det. Det er vigtigt, at foreningslivet omkring kommunen bakker op. Der skal bruges 4.000 frivillige til at løse en masse opgaver, siger Søren Brixen.

Til gengæld kan det være en god investering. I 2013 var landsstævnet i Esbjerg. Her omsatte stævnet for 63 millioner. Hvilken by, der løber med Landsstævnet i 2021, vil først blive annonceret til Landsstævnet næste år.

KONTAKT REDAKTIONEN

Du er velkommen til at kontakte os på 9610 7500 eller skrive til os på vest@dr.dk.
Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.