Flere går til alters, når der er druesaft i glasset

Viborg Domkirke vil fortsætte den alkoholfrie linje ved kirkens nadverceremoni.

Til venstre druesaft, i midten den alkoholfrie altervin og til højre altervin med procenter. (Foto: Mette Skov-Jensen- DR)

De sidste tre måneder af 2015 fik altergængerne som et forsøg serveret druesaft i alterbægeret. Den ordning fortsætter de nu med. Det besluttede menighedsrådet i domsognet torsdag aften.

- Det er min erfaring, at der er flere, der kommer til alters nu. Der er simpelthen flere, der kan være med, siger domprovst, Thomas Frank.

Alkoholen blev i første omgang afskaffet for at imødekomme de kirkegængere, der enten ikke tåler alkohol eller har haft et alkoholproblem. Men det var ikke alle i menighedsrådet, der var enige i beslutningen.

- Det er ganske kontroversielt, når vi er en domkirke. Der er særlige forventninger til os. Så vi var ikke enige, men et flertal besluttede, at vi fortsætter, siger Thomas Frank.

I de bibelske tekster bliver der refereret til vin, og det var blandt argumenterne imod at erstatte vin med druesaft som en permanent løsning.

-Til at begynde med var jeg lidt skeptisk, men når man oplever, hvordan det fungerer, så er tvivlen for mit vedkommende væk, siger Thomas Frank.

Oprindeligt var det meningen, at altervinen stadig skulle være vin men uden alkohol, men det lykkedes ikke at finde en alkoholfri vin helt uden alkohol. Og derfor faldt valget på druesaft.

KONTAKT REDAKTIONEN

Du er velkommen til at kontakte os på 9610 7500 eller skrive til os på vest@dr.dk.
Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.