Flere penge til kulturmøde skal sætte Mors på landkortet

Kulturmødet er fantastisk reklame for Mors, så til næste år skal eventet lokke flere til fra nær og fjern ved at skrive flere forskellige kulturtilbud på plakaten.

Kulturdebatterne er hovedfokus på kulturmødet, men der er også masser af musik, film, billedkunst, teater, litteratur og til næste år formentlig også ballet. (Foto: Hanne M. Sørensen)

Kulturmødet på Mors skal være større til næste år, for det skal markere øen på Danmarkskortet, og flere lokale skal med til festen. Derfor fordobler kommunen i dag sit sponsorat til begivenheden.

- Jeg er sikker på, at økonomiudvalgets syv medlemmer nikker ja til det her og siger, at nu skal vi have pengene ud og arbejde, siger borgmester Lauge Larsen.

Kulturens spydspidser skal diskutere kunst og kultur til sommer, og det vil borgmesteren have flere indfødte med til:

- Den sidste dag havde Morsingboerne også fundet ud af, at det her hverken var farligt eller noget, som kun var for de fine i København. Så vi skal have fat i alle grupper, men det er også vigtigt at få fat i dem, der bor her på mors, for de er trods alt tættest på, siger Lauge Larsen.

Besøg slagter fordomme

Ved det næste kulturmøde skal der flere forskellige kunstarter på plakaten. Litteratur skal flette fingre med ballet, musik, teater, billedkunst og film. Men ikke kun kulturen får en tur i rampelyset. Mødet gør også uvurderlig reklame for Mors og luger ud i fordommene om den Nordvestjyske provins.

- Folk tror, det er et område uden kultur med faldefærdige boliger og ynk, men det er det jo ikke. Vi beviste sidste år, at vi kan arrangere sådan en stor begivenhed. Og alle dem, der kom, som ikke havde været her før, sagde jo også: 'du store kineser, vi troede da slet ikke, at sådan noget kunne stables op, og at sådan noget fandtes på Mors', siger borgmester Lauge Larsen.

Debatten batter for provinskultur

Clement Kjærsgaard var debatstyrer på mødet i år. Han mener, at det er tiltrængt at flytte kulturdebatten fra København. Det sikrer, at kultureliten husker, at kunst er mere end et storbyfænomen.

- Man får hele landet med, man får hele samfundet med, og man får også bragt folk sammen, som typisk ikke taler sammen. Og det var det, der i den grad lykkedes på Mors, siger han.

Facebook
Twitter