Flere skal på erhvervsskole: Nu dyster forældre med værktøj i hænderne

For få forældre ved, hvad en erhvervsuddannelse kan give deres barn. En konkurrence skal være med til at gøre dem klogere.

  • Forældrenes skal få øjnene op for de gode muligheder, der er ved at tage en erhvervsuddannelse. (Foto: © Søren Plambech Holm)
  • Der var gang i værktøjet på Uddannelsescenter Holstebro her til eftermiddag. (Foto: © Søren Plambeck Holm)
1 / 2

Når unge efter 9. og 10. klasse skal vælge ungdomsuddannelse, er det i høj grad forældrene, som har indflydelse på, hvilken retning barnet tager.

Det har de taget konsekvensen af hos Ungdommens Uddannelsesvejledning i Nordvestjylland. Nu får forældrene nemlig selv lov til at prøve kræfter med et stykke værktøj hånden.

Efter samme model, som elever har dystet i Skills, får de i et pilotprojekt lov til at konkurre med murerske, sav og piskeris.

- Vi bliver nødt til at få forældrene noget mere på banen. Derfor vil vil gerne involvere dem, lidt på samme måde, som vi involverer børnene, siger Brian Aaberg Markussen, der er uddannelsesvejleder ved Ungdommens Uddannelsesvejledning Nordvestjylland.

De senere år har der været stor bevågenhed og politiske tiltag for netop at få unge til at vælge en erhvervsuddannelse, så Danmark i fremtiden kan imødekomme efterspørgslen på uddannede håndværkere.

Det er første gang Ungdommens Uddannelsesvejledning, Social & SundhedsSkolen og Uddannelsescenter Holstebro forsøger sig med at få fat i forældrene med en skills-dyst. Med arrangementet håber de derfor, at de kan overbevise forældrene om, at en erhvervsuddannelse rummer utallige muligheder.

- Vi håber, vi kan få forældrenes øjne op for de gode muligheder, der er ved at tage en erhvervsuddannelse, siger Brian Aaberg Markussen fra Ungdommens Uddannelsesvejledning i Nordvestjylland.

Hvis projektet bliver en succes, bliver det en del af optakten til næste års DM i Skills i Herning Messecenter.