Flere supplerer indtægten med småjob

Det bliver mere udbredt med sideindtægt. Samtidig vinder deleøkonomi frem efter forbillede fra USA.

Jens Stampe fra Ringkøbing har ved siden af sit job åbnet et enmandsbetjent vaskeri i familiens parcelhus-bryggers. Her fortæller han om sit sidejob i P4 Morgen. (Foto: Pernille Keller Sand- DR)

Jens Stampe har for nylig åbnet et enmandsvaskeri i bryggerset i familiens parcelhus i Ringkøbing.

Han er til daglig køkkenleder, men med en fortid i vaskeribranchen har han fået lyst til et lille sidejob, da byen ikke længere har et vaskeri.

Sideindtægter skal sikre mod ledighed

Jens Stampe er en af stadig flere danskere, der får et småjob ved siden af det almindelig job.

Andre indgår i deleøkonomi med indtægter på eksempelvis delebiler eller udlejningsværelser. De får sig dermed en sideindtægt, der kan bidrage til husstandens økonomi, og måske sikrer de sig mod ledighed i fremtiden.

Forsker: Pas på social dumping

Velfærdsforsker Bent Greve fra RUC siger, at deleøkonomien marcherer frem, men at den ikke bliver så udpræget som eksempelvis i USA.

Der er en slange i paradiset, advarer han.

- Det er fint nok at folk vil dele tingene men det må ikke være en unfair konkurrence. Det er vigtigt, at skatteregler og lovgivning bliver overholdt i deleøkonomien, hvis den ikke skal udvikle sig til social dumping, siger han.

Vaskeriejer: Gør det for at hjælpe andre

For Jens Stampe i Ringkøbing handler det om mere end muligheden for en ekstra indtægt.

- På længere sigt håber jeg, at det giver økonomien et skub. Men jeg gør det også for at hjælpe blandt andre de ældre, som ikke længere kan få vasket og rullet duge og andet tøj, siger Jens Stampe.

 

Facebook
Twitter