Folkeskoleelever skal hive medaljer hjem til Danmark

49 ud af 80 roere til det seneste DM i indendørs roning var ungdomsroere fra Holstebro.

De unge roere i Holstebro står på spring til at erobre rosporten. Ved det seneste indendørs DM var over halvdelen af roerne skoleroere fra Holstebro Roklub.

- Jeg kan se, at de roere, vi får fat i med samarbejdet klarer sig rigtig godt på landsplan. Om et par år bliver vi dominerende på landsplan – og det er flot, at en lille klub fra Holstebro kan kæmpe mod de store Københavnske klubber, siger Søren Madsen, der er træner i Holstebro Roklub og selv har en fortid i guldfireren og vundet flere VM- og OL-medaljer.

Årsagen til roklubbens succes skal findes i et samarbejde, hvor elever fra 6. klasse får mulighed for at bytte idrætstimerne på skoleskemaet ud med roning.

Efter sommerferien starter det tredje kuld af roere i 6. klasse, og Søren Madsen glæder sig over, at samarbejdet mellem Holstebro Kommune, Holstebro Roklub og TeamDanmark betyder, at Holstebro Roklub får 200 potentielle nye roere i hænderne.

Og hvis alt går efter planen, vil de i fremtiden være med til at hive medaljer hjem til Danmark ved de store internationale stævner.

- Det er dejligt at få dem i fold. Vi mangler store talenter - dem er vi altid på udkig efter, siger Søren Madsen.

Både Christian Grave Søndergaard og Tobias Bork Kristensen benyttede sig sidste sommer af muligheden for at gå til roning i skoletiden i stedet for idræt.

Selv om de ikke længere går til roning gennem skolen, er de blevet i klubben og har nu droppet fodbold til fordel for rosport.

- Roning er blevet meget fedt, og roning er bare sjovere, siger Christian Grave Søndergaard.

- Jeg begyndte at blive derude efter timerne, og man går aldrig rundt alene derude. I roklubben er det ét stort fællesskab, hvor store og små kan være sammen, mens man bliver delt mere op til fodbold. Det var derfor, jeg valgte roning i stedet for fodbold, siger Tobias Bork Kristensen.

Kopier konceptet

Et lignende samarbejde kunne andre sportsgrene have glæde af, lyder det fra initiativtageren til samarbejdet, Freddy Quist fra Holstebro Roklub.

- Mange andre idrætsgrene kunne have gavn af sådanne modeller, så vi får en alsidighed i stedet for en ensidighed, siger Freddy Quist.

Samarbejdet i Holstebro vækker også glæde hos formanden for Dansk Forening for Rosport.

- At flere synes, det er sjovt at træne og træne meget, det gør, at man har en bredere platform for at udvikle de roere, som om få år kan blive olympiske mestre, siger Henning Bay.

Facebook
Twitter