Folkeskoleelever skal inspireres til at vælge håndværksfag

Charmeoffensiv skal vække unges interesse for erhvervsuddannelser.

Lærling Martin Sørensen (th) fortæller folkeskoleelev Frederik Hvid (tv) om uddannelsen som plastmager hos Grundfos. (Foto: Peter Lynglund - DR)

De unge skal vide, at der er andre erhvervsuddannelser end de klassiske fag som murer og tømrer.

Derfor skal folkeskoleelever, som en del af projektet "Kloge hænder", i dag på besøg hos Naturvidenskabernes Hus og Grundfos i Bjerringbro.

Eleverne fra 7. og 8. klasse skal møde lærlinge og finde ud af, hvad det vil sige at være faglært. Tiltaget skal vække folkeskoleelevernes interesse for de praktiske fag, fortæller direktør i Naturvidenskabernes Hus Nanna Seidelin.

- Det kan være en rigtig vigtig inspirationskilde for de unge. Mange af de jobs, der er i industrien, er nogen man ikke lige kender til, siger hun.

Selv for en stor international virksomhed som Grundfos, der har 160 til 170 lærlinge om året, kan det være en udfordring at rekruttere unge, siger Louise Holland Heide, der er employer branding konsulent hos Grundfos og tovholder på besøgsdagen.

- Vi er afhængige af at få rekrutteret nogle kloge unge mennesker. Vi har brug for at give de unge indsigt i erhvervsuddannelser. Der er en stigende tendens til at vælge de gymnasiale uddannelser. Vi har behov for at få vist erhvervsuddannelserne frem og de muligheder, de giver, fortæller hun.

Det er vigtigt med en charmeoffensiv over for de unge, da Danmark kommer til at mangle 44.000 faglærte i 2025, anslår Dansk Industri.

KONTAKT REDAKTIONEN

Du er velkommen til at kontakte os på 9610 7500 eller skrive til os på vest@dr.dk.
Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.