Folkeskoler har ikke råd til lejrskoleophold efter lærerkonflikten

For mange folkeskoler vil det være slut med lejrskoleophold. Det vil nemlig blive for dyrt at sende lærerne ud af huset.

Lærernes nye arbejdstidsregler var blandt hovedpunkterne under konflikten i 2013. Nu kan de nye regler blive en hæmsko for lejrskoleophold og studieture. (© ARKIVFOTO: DR)

Det er formentlig slut med lejrskoleophold i folkeskolen.

Årsagen er en konsekvens af konflikten mellem skolelærerne og kommunerne sidste år. Det vil nemlig blive dyrt at sende lærerne ud af huset efter de nye arbejdstidsregler, som er blevet pålagt lærerne.

8. klasse på Nørre Nissum skole plejer at tage til Bornholm på lejrskole, mens 9. klasse plejer at tage på studietur i Tjekkiet.

Men de traditioner ser nu ud til at synge på sidste vers.

Lærerne vil ikke arbejde gratis

- Vi ikke simpelthen ikke råd til det, siger skoleleder Jens Jørgen Porup.

Før arbejdskonflikten sidste år fik lærerne løn for 14 timer om dagen, når de var på lejrskole, selvom de reelt stod til rådighed hele døgnet.

Men den aftale eksisterer ikke længere. Og nu vil lærerne enten have løn hele døgnet eller have fri, når de har arbejdet de 14 timer.

- Det er vi jo nødt til at forholde os til, så længe der ikke er lavet en anden aftale.

Det siger næstformanden i Vestjysk Lærerforening, Thomas Birk.

Lejrskoler bliver ikke en del af den ny folkeskole

Så med mindre Nørre Nissum Skole får flere penge har skoleleder Jens Jørgen Porup ikke råd til flere lejrskoler.

- Konkret betyder det, at vi står til at skulle aflyse de her ture. Og det var nok ikke lige det, der var planen med den ny folkeskole, siger Jens Jørgen Porup.

Vestjysk Lærerforening er villig til at forhandle en lokalaftale. Indtil videre har ingen af de 10 midt- og vestjyske kommuner været interesseret i det.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk