Forældre er bekymrede for deres udeboende børn med autisme

Autister skal ikke parkeres alene i en almen bolig, når de skal flytte hjemmefra.

Unge med autisme har det med at isolere sig, fortæller Landsforeningen for Autisme. (Foto: NIELS AHLMANN OLESEN © Scanpix)

Unge med autisme, der bor alene, kan have svært ved at få tingene til at hænge sammen. Derfor er der brug for flere boliger, hvor der er personale inden for rækkevidde.

Det mener Landsforeningen for Autisme, der oplever at få flere henvendelser fra forældre, der er bekymrede for deres udeboende børn.

- De besøger deres unge, der har autisme, og så opdager de, at pizzabakkerne når helt op til loftet, eller der ligger en masse beskeder om, at nu fjerner man deres kontanthjælp, siger landsformand Heidi Thamestrup.

Derfor ønsker Landsforeningen for Autisme flere af de såkaldte fleksible boliger, som er boliger, der er tilknyttet en institution, så der ikke er langt til hjælp i hverdagen.

- Mennesker med autisme har en særlig udfordring i forhold til at klare ting selv, fortæller Heidi Thamestrup.

Rinkøbing-Skjern Kommune oplever også et øget pres, og derfor godkendte byrådet i aftes opførslen af yderligere to boliger til området.

- De unge med autisme har det med at isolere sig. De holder op med at lukke folk ind. Man kan sige, at de går lidt i hundene, siger Heidi Thamestrup.

KONTAKT REDAKTIONEN

Du er velkommen til at kontakte os på 9610 7500 eller skrive til os på vest@dr.dk.
Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.