Forsker: Vi har sikre spor efter 19 forskellige ulve i Danmark

Forsker kan nu med sikkerhed sige, at mindst 19 forskellige ulve har været på spil i Jylland gennem de seneste par år.

Denne ulv er 'fanget' af en fotofælde, da den søgte hen til en foderplads for rådyr syd for Herning. (Arkivfoto) (Foto: Hans Poulsen)

DNA-spor har afsløret endnu en ulv i Jylland. Dermed er forskerne oppe på sikre spor af 19 forskellige ulve siden 2012, hvor den første danske ulv i næsten 200 år blev set i Thy.

Det er seniorforsker Liselotte Wesley Andersen fra Aarhus Universitet, der foretager DNA-analyserne af spor fra ulve herhjemme. Hun kan nu melde om endnu et sikkert fund af en ny ulv.

- Det er en ulv fra det sydvestlige Jylland, som er et nyt individ i forhold til dem, vi tidligere har fået DNA-prøver fra. Derfor kan vi altså konstatere, at vi nu er oppe på 19 forskellige ulve i Danmark, siger hun.

Spor efter den samme ulv flere gange

Indtil videre har alle fund været fra strejfende hanulve, som kommer over grænsen fra Tyskland. Men et enkelt sted i Danmark, nemlig ved Harrild Hede i Midtjylland, er der konstateret en mere stabil forekomst af ulv.

- Omkring Harrild Hede har vi fundet spor af samme ulv syv gange i 2013 og to gange i 2014, fortæller Liselotte Wesley Andersen.

- Ud fra de fund har vi konstateret, at vi har haft en fastboende ulv i Danmark. Den har formentlig et territorium på 100 kvadratkilometer eller mere, men det er inden for det område i Midtjylland, at vi har gjort så mange fund, forklarer forskeren.