Forskningsprojekt: Droner skal bruges som hjælp til handicappede

Overvågnings-program til droner kan måske revolutionere ældreplejen og handicaphjælpen.

ARKIVFOTO 2015 af drone- (Foto: BOBBY YIP/Scanpix 2016) (Foto: Bobby Yip © Scanpix)

Droner skal måske bruges til at hjælpe handicappede.

Det er i hvert fald tanker, der bliver styret efter i et nyt forskningsprojekt, som en Holstebrovirksomhed er blevet en del af på Danmarks Tekniske Universitet.

Softwarefirmaet GamesOnTrack har i et års tid arbejdet på et overvågningsprogram til droner, der kan bruges professionelt og i industrien.

Firmaet samarbejder i forvejen med Aalborg Universitet og IT Universitetet. Nu har DTU så meldt sig på banen hos Holstebrovirksomheden, siger direktør Niels Bo Theilgaard:

- Vi skal anvende disse droner til hjælp til handicappede, og det er en helt ny udvikling, som vi ikke har set tidligere, siger han.

GamesOnTrack arbejder både med hobbydroner og til professionelt brug, hvor virksomheden har udviklet et overvågningsprogram, der kan holde styr på præcis, hvor dronerne befinder sig.

Og det er efterspurgt i tiden.

- Det har vist sig at være væsentligt og også mere essentielt, end vi troede. Det at lave en automatisk styring og håndtering af en drone kræver først og fremmest, at vi ved, hvor de er henne, siger Niels Bo Theilgaard.

GamesOnTrack er derfor inde i en spændende vej, som direktør Niels Bo Theilgaard absolut ikke fortryder, at de sporede sig ind på.

KONTAKT REDAKTIONEN

Du er velkommen til at kontakte os på 9610 7500 eller skrive til os på vest@dr.dk.
Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.