Fra hippe København til mudrede Thy: Ny forestilling tager pis på udflytningsramte

Et satirisk teaterstykke vil sætte fordomme om land og by på spidsen.

Skuespilleren Line Svendsen optræder i hovedrollen som den kvindelige fuldmægtige Lene, som flytter til Jylland sammen med sin datter. (Foto: Hanne Loop)

Der er 427 kilometer fra Østerbro i København til Thys hovedstad Thisted. Det kan være langt at flytte, hvis ens arbejdsplads skal udflyttes – og i hovedet kan afstanden føles endnu større.

Den følelse skildrer Thy Teater i et nyt stykke, der hedder ”Tørskoet”. Det handler om en kvindelig fuldmægtig fra en statslig styrelse i København, som vælger at flytte med sin arbejdsplads til en mindre by i Jylland.

- Det er svært, når man bor i den hippe del af indre København. Den smarte del, hvor man drikker den rigtig dyre kaffe, går på grødbar, og folk går i højhælede sko. Er det ikke noget med, at der er mudder og køer i gaderne derovre i Jylland?, siger teaterchef Niels Vendius.

Er det ikke noget med, at der er mudder og køer i gaderne derovre i Jylland?

Niels Vendius, teaterchef Thy Teater

Teaterstykket er topaktuelt, fordi der skal flyttes endnu flere statslige arbejdspladser ud i provinsen. Det bebudede statsministeren i sin tale ved Folketingets åbning.

Niels Vendius mener, at det er oplagt for et lokalt egnsteater på den måde at rejse debat og lave satire om udflytning af statslige arbejdspladser.

- Vi sætter forholdet mellem provinsen og hovedstaden på spidsen. For eksempel kunne hovedpersonen før gå tørskoet i stilethæle på arbejde, her er hun nødt til at købe et par gummistøvler, siger han.

Niels Vendius håber på, at publikum får et godt grin af forestillingen, men han håber også, at de ser, hvor svært det kan være at flytte efter et job.

- Det er ikke bare lige til at gøre. Det er en udfordring at rykke teltpælene op, og det er det også, hvis man skal flytte fra Jylland til København, siger han.

Forestillingen har præmiere i aften og er en samproduktion mellem Thy Teater og Teater Du Milde Himmel i Vordingborg.

KONTAKT REDAKTIONEN

Du er velkommen til at kontakte os på 9610 7500 eller skrive til os på vest@dr.dk.
Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.