Frank bor tæt på udrejsecenter: Jeg har ikke mærket noget til det, men vi sender ikke ungerne ud om aftenen mere

Nyt politisk udspil vil øge trygheden i området omkring omstridt udrejsecenter.

Frank Jaszczak, Heidi Johnsen, Trine Christiansen og Henrijette Søndergaard har ikke selv haft nogle ubehagelige oplevelser med beboere fra Kærshovedgaard. (Foto: Nicolaj Bøndergaard Madsen)

Socialdemokratiet foreslår, at utrygge borgere nær Kærshovedgaard skal have ret til tilskud til videoovervågning eller hegn, fordi de har fået afviste asylansøgere, udvisningsdømte kriminelle og udlændinge på tålt ophold som naboer.

Men føler borgerne i området sig egentlig utrygge?

Det spørgsmål var der delte meninger om blandt de handlende i Bording, som ligger tæt på udrejsecentret.

- I starten tænkte jeg ikke så meget over det, men nu går jeg ikke så meget ud om aftenen mere, siger Trine Christiansen.

- Der er stille og roligt her i byen. Jeg hilser på dem, når de kommer. Det er ikke noget, jeg synes er farligt, siger Heidi Johnsen.

Har ikke haft dårlige oplevelser

Fælles for de borgere, DR talte med i Bording, var, at ingen selv havde haft dårlige oplevelser med beboere på udrejsecentret.

- Jeg har hørt, at der har været røveri i fakta, og jeg kender nogen, der bor tæt på udrejsecentret, der er utrygge. Men jeg mærker ikke selv så meget til det, fordi jeg bor i den anden ende af byen, siger Henrijette Søndergaard.

- Personligt har jeg ikke mærket noget til det, men vi sender ikke ungerne ud om aftenen mere. Og når den mindste på otte år kommer hjem fra skole, så skal hun ringe til os, så vi er sikre på, at hun er kommet hjem, siger Frank Jaszczak.

Antallet af anmeldelser til politiet er ikke steget i området før og efter udrejsecentret kom til byen. Det viser en aktindsigt, som DR Midt & Vest har fået hos Midt- og Vestjyllands Politi.

- Jeg tror også, at problemerne er talt meget op. Jo, der sker nogle ting her, men det vil der jo altid gøre, siger Trine Christiansen.

Chefpolitiinspektør ved Midt- og Vestjyllands Politi Claus Hilborg bekræfter også, at beboerne er utrygge, men peger dog på, at der er meget psykologi i utrygheden.

- Det er ikke den faktuelle kriminalitet, som er steget, men frygten for, hvad der kunne ske. Hvem er de mennesker, man ikke kender, og som er et fremmed element i bybilledet. Der er historier, som måske bliver til mere end de reelt er, siger Claus Hilborg.

Facebook
Twitter