Gazelle-virksomheder er meget levedygtige på lang sigt

Kun syv ud af 330 gazelle-virksomheder i Region Midtjylland er forsvundet siden 2013.

Danske gazelle-virksomheder er flere gange blevet hædret af de kongelige for at være eksport-succeser. Billedet her er fra en af de lejligheder på Dannebrog. (Foto: NIELS AHLMANN OLESEN © Scanpix)

Langt størstedelen af de såkaldte gazelle-virksomheder i Region Midtjylland lever i bedste velgående i årene efter kåringen.

Det viser tal fra Væksthus Midtjylland, som til daglig arbejder med vækstvirksomheder.

330 virksomheder i Region Midtjylland var i 2013 på Dagbladet Børsens liste over Gazeller. Blot syv af dem findes ikke længere.

Gazeller er virksomheder, der er mere end almindeligt dygtige til at vækste, og selv om vi her blot ser på en enkelt årgang, giver den ifølge direktør i Væksthus Midtjylland Erik Krarup et godt billede af den generelle tendens.

- Der er en række strenge krav for, hvad der skal til, for at man kan komme på gazelle-listen. Når man er kommet der, så har man en fornuftig virksomhed, siger Erik Krarup.

60 procent af gazelle-virksomhederne fra 2013 kunne da også året efter fremvise vækst i omsætningen.

- Det betyder ikke nødvendigvis, at man har tjent flere penge, men har haft en øget økonomisk aktivitet, siger Erik Krarup.

En af de virksomheder, som har klaret sig godt på gazelle-listen er KA Gulvservice i Herning.

Kristian Andersen kastede sig i 2005 ud i drømmen som iværksætter. Godt ti år senere er hans gulvservice-firma nu for tredje år i træk blevet udnævnt som Gazelle - altså blandt landets bedste til at vækste.

Det spændende for Kristian Andersen er udviklingen, samtidig med holdningen om, at han vil have råd til bilen, før han køber den.

KONTAKT REDAKTIONEN

Du er velkommen til at kontakte os på 9610 7500 eller skrive til os på vest@dr.dk.
Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.