Håndbold skal lokke vestjyder hjem

Ringkøbing-Skjern Kommune inviterer fraflyttere til håndbold i Aarhus. Målet er at minde dem om værdierne i deres hjemstavnskommune.

Ringkøbing-Skjern Kommune vil gerne have flere fraflyttede vestjyder til at vende hjem. Det skal blandt andet invitationer til håndboldkampe hjælpe med til. (Foto: Tommy Kofoed © Scanpix)

Kom til håndbold i Aarhus og mød andre vestjyder med adresse i den østjyske storby.

Sådan en invitation fra Ringkøbing-Skjern Kommune har 150 fraflyttere taget imod til aftenens håndboldligakamp i Vejlby-Risskov Hallen, hvor Ringkøbing på udebane møder SK Aarhus.

Kommunen håber, at håndboldoplevelsen kan minde de fraflyttede vestjyder om værdierne i deres hjemstavnskommune, så de på et tidspunkt vil vende tilbage for at bo eller arbejde i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Fraflyttet vestjyde: Godt initiativ

En af de fraflyttede, der har sagt ja tak til invitationen, er Jens Nilausen, nyuddannet jurist. Det er seks år siden, at han rykkede fra Vestjylland til Aarhus.

- Jeg føler mig stadig mest som vestjyde og det er godt at blive mindet om, hvor man kommer fra og få en åben invitation til at komme tilbage, siger han.

Jens Nilausen og andre eks-vestjyder vil i første omgang få invitationer til sportsarrangementer, når Skjern Håndbold, Ringkøbing Håndbold eller RIF spiller i de store studiebyer.

Senere er planen at oprette en eksil-vestjydeklub, der giver medlemmerne informationer og særlige tilbud på arrangementer i Ringkøbing-Skjern Kommune.

- Det er også tanken, at virksomhederne i Ringkøbing-Skjern Kommune i fremtiden vil kunne rekruttere nye medarbejdere igennem klubben, fortæller bosætningskonsulent Dorthe Frydendahl.

KONTAKT REDAKTIONEN

Du er velkommen til at kontakte os på 9610 7500 eller skrive til os på vest@dr.dk.
Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.