Hærværk i Ulfborg: Kirker og kors overmalet med teksten 'Blod bliver ikke glemt'

Beboerne i den vestjyske by vågnede op til hærværksramte skilte og facader.

Hærværket er gået værst ud over Ulfborg Kirke. (Foto: Frederik Gatzwiller)

Rød maling på kirkemure og byskilte, kors langs gaderne og afføring pakket pænt ind i poser.

Det var det syn, der mødte de lokale i området omkring Ulfborg vest for Holstebro, da de stod op i morges.

Både Ulfborg Kirke og Ulfkær Kirke er ramt af hærværket, hvor der blandt andet står 'Blod bliver ikke glemt' og 'Natur før mennesker' på kirkefacaderne.

Gitte Elisabeth Hansen, der er sognepræst i Ulfborg Sogn, ærgrer sig over, at det er kirkerne, som er blevet ramt.

- Når man rammer kirkerne, er det typisk fordi, det er offentlige steder, hvor et budskab nemt kan ses. Jeg synes, det er træls, at man skal belemre os med det, siger hun.

- Nu er det blevet anmeldt, og der skal kontaktes forsikring. Der er en masse bøvl, når folk forsøger at sende sådan et budskab. På godt jysk er det træls.

Men selvom det var en uønsket syn at vågne op til, tager sognepræsten det med oprejst pande.

- Jeg er sådan én, der bare handler på det, jeg får at vide. Vi tager tingene stille og roligt, som de kommer. Vi går ikke i panik, lyder det fra Gitte Elisabeth Hansen.

  • Hærværket gik værst ud over Ulfborg Kirke. (Foto: Frederik Gatzwiller)
  • Byskilte og et skilt ved Ulfborg Aktiv Center var også blevet overmalet. (Foto: Frederik Gatzwiller)
  • - Folk er sippede i forhold til religion, og jeg skulle være sikker på, det blev hørt. Derfor blev det kirken, forklarede Storm Balderson i retten om, hvorfor han malede på kirken. (Foto: Frederik Gatzwiller)
  • Til daglig er Storm Balderson selvstændig bygningsmaler. Han forklarede i retten, at han ud fra sit faglige kendskab malede på kirken, 'hvor det ville gøre mindst mulig skade'. (Foto: Frederik Gatzwiller)
  • (Foto: Frederik Gatzwiller)
1 / 5

Politiet undersøger sagen

Det omfattende hærværk er blevet meldt til politiet, som nu skal finde ud af, hvem der står bag.

På nogle af skiltene står der 'RIP M.T og søn', hvilket er initialerne på Mourits Troldtoft, der i byretten er dømt for at skyde en ulv på en mark ved Ulfborg.

Lokalpolitiet i Holstebro bekræfter over for DR P4 Midt & Vest, at initialerne M.T. indgår i hærværket, men det vil ikke lave en direkte kobling til Mourits Troldtoft.

- Vi har lavet nogle forhøringer og indsamlet noget bevismateriale. Der er en del billeder, der er blevet delt på nettet, som vi undersøger på lige fod med de andre oplysninger, fortæller Morten Bujakewitz, der er lokalpolitileder i Holstebro.

FacebookTwitter