Halalslagtning sikrer andekød i høj kvalitet

Martin Henriksen kritiserer halalslagtning af ænder. Metoden er 40 år gammel, siger ejer.

Dansk And halalslagter for at sikre en høj kvalitet i andekødet, fortæller direktøren. (© Colourbox)

Det nye andeslagteri i Struer, Dansk And, halalslagter alle sine ænder.

Og det møder kritik i Jyllands-Posten i dag fra blandt andre Martin Henriksen, Dansk Folkepartis integrationsordfører. Han undrer sig over, at ænder nu også skal halalslagtes, ligesom alle kyllinger bliver. Læs Jyllands-Postens artikel her

Men det er der overhovedet ikke noget nyt i, lyder det fra Martin Daasbjerg, direktør på Dansk And.

- Vi har altid brugt den slagteteknik i de 40 år, jeg har været i branchen. Det gør vi for at give forbrugerne høj kvalitet. Det handler overhovedet ikke om at tage hensyn til muslimer, siger han til DR,

En muslimsk slagter fører kniven

Ænderne bliver bedøvet i strømførende vandbade. Her gør halalmetoden, at slagtedyrene får en bestemt mængde strøm, så mest muligt af blodet strømmer ud, når de bagefter får halsen skåret over.

Den metode ville slagteriet bruge under alle omstændigheder, fordi det er den bedste, fastslår Martin Daasbjerg.

- Vi går kun efter at sikre forbrugerne den bedste kvalitet, siger han.

At metoden hedder halalslagtning, skyldes kun én ting.

- Det er en rettroende muslim, der fører kniven. Hvis det skal være en kristen eller ateist, så skal jeg fjerne mit halalmærke. Det ville jo være tosset, når det er den måde, vi slagter på, siger han.

Dansk Folkepartis Martin Henriksen siger til Jyllands-Posten, at Dansk And af hensyn til de danske juletraditioner bør dele produktionen op, så kun nogle af ænderne halalslagtes. Men det kan ikke lade sig gøre fastslår Martin Daasbjerg.

- Vi er nødt til at gøre enten eller, fordi vi har en lille produktion. Jeg har stor forståelse for, hvis det falder nogen kristne for brystet, at anden er halalslagtet. Det kan jeg kun beklage, hvis det er sådan, siger han.

Facebook
Twitter