Han er 7 år - og forsker: William undersøger regnormens hemmelige liv

William Hoffmann fra Esbjerg er gået videre i talentkonkurrencen 'Unge forskere' som den yngste finalist nogensinde.

7-årige William Hoffmann Johnsen går i 0. klasse på Ådalskolen Bohr i Esbjerg.

Og han er nysgerrig.

Så nysgerrig, at han nu er gået videre i talentkonkurrencen 'Unge forskere' som den yngste finalist nogensinde.

Han har nemlig sit eget forskningsprojekt om regnorme, hvor han skal undersøge regnormenes hemmelige liv.

- Vi kan slet ikke få armene ned, siger hans naturfagslærer, Annelise Kjær.

Williams nysgerrighed er den vigtigste drivkraft.

- William undrede sig i første omgang, og det er præcist den undren, man skal have fat i, når de er små, siger Annelise Kjær.

Naturfagslærer Annelise Kjær fra Ådalskolen Bohr i Esbjerg har opmuntret 7-årige William Hoffmann Johnsen fra 0. klasse til at være i talentkonkurrencen. Det er femtende år i træk, hun har en elev med i konkurrencen. (Foto: Rasmus Krieger - DR)

Børn har stort forskningspotentiale

For selvom William Hoffmann Johnsen ikke er så gammel, så er det slet ikke for tidligt at puste til den ild, der brænder i ham, forklarer Louise Lund Bækgaard, der er programleder for talentkonkurrencen Unge forskere.

- Det, der er så fedt ved William, er, at han kan jo ikke lade være. Han er bare nysgerrig, og han vil gerne have svar på det, han undrer sig over. Og så undersøger han det, siger hun.

Forskningspotentialet i børn og unge er ifølge Louise Lund Bækgaard kæmpestort. Og forskning er en disciplin, som ikke kun er forbeholdt de mest lærde på universiteterne. Det er helt oplagt at dyrke nysgerrigheden, mener hun.

- Én ting er, at vi ikke alle skal gå forskningsvejen, men det at gå i gang med naturvidenskabelige projekter giver en masse handlekompetencer, som man kan bruge helt ned i hverdagen, forklarer Louise Lund Bækgaard.

For nye opdagelser er afgørende for fremtiden.

- Vi bliver nødt til at ruste os, og det er vigtigt, at vi har nogen, der kan tage sig af den grønne omstilling og eventuelle fremtidige pandemier som én af dem, vi står i lige nu, siger Louise Lund Bækgaard, programleder for talentkonkurrencen Unge forskere.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk