Har du tjekket om du også ER klar til digital post?

Mange regner med, de kan modtage Digital Post, fordi de har en e-boks. Men for at blive helt klar til den digitale post, skal man enten melde sig til på borger.dk eller huske at krydse af de rigtige steder inde i e-Boks.

Går du rundt og tror, at du er klar til at modtage Digital Post, fordi du har en e-boks? Så skal du nok lige tjekke, om det hele er sat rigtigt op først. (© DR)

Fra 1. november i år vil al kommunikation fra det offentlige ske over internettet. De fleste af os tror, at vi er parate til at modtage digital post fra offentlige, men det er vi måske slet ikke.

Inde i e-Boks skal man nemlig huske at krydse feltet af, hvor der står, at man ønsker at få tilsendt alle breve fra det offentlige til sin e-boks.  

Ellers kan du gå ind på hjemmesiden borger.dk og melde dig til for dermed at vise, at du er klar til at gå fra brevpost i postkassen til den digitale post.

Et problem flere steder

Flere kommuner, som P4 Midt og Vest har talt med, oplever problemet.

I Struer Kommune er kun 29 procent af borgerne tilmeldt digital post fra det offentlige, men over 70 procent har en e-boks på internettet.

- Mange tror simpelthen, at de er tilmeldt. Derfor er procentandelen så lav, og det kommer også som en overraskelse for os, siger konsulent i Borgerservice Birgit Brændgaard.

Du kan læse mere om den digitale post fra borger.dk her

Facebook
Twitter