Her er byen med landets -måske - fleste lygtepæle pr.indbygger

Til daglig er den lille landsby bare et fartbump for pendlerne mellem Holstebro og Viborg. Men under valget er byen et attraktivt udstillingsvindue.

Amdi Christiansen fra SF kom først til de eftertragtede lygtepæle i den befærdede landsby mellem Holstebro og Viborg, Bjergby. (Foto: Natacha Tjørnholm © DR Midt & Vest)

Hvis du tager turen ad hovedvejen mellem Holstebro og Viborg, så kommer du igennem Bjergby.

Den lille landsby har noget særligt - noget, som pludselig er steget væsentligt i værdi.

I Bjergby har de lygtepæle. Rigtig mange lygtepæle.

Lygtepælskapløbet er i gang

29 lygtepæle lyser op for de i alt 51 husstande og de rigtig mange gennemkørende bilister.

Dermed er Bjergby en af de landsbyer som har allerflest lygtepæle per indbygger. Og lygtepæle er steget væsentligt i kurs siden statsministeren i går udskrev folketingsvalg.

Et par timer efter Statsministeren udskrev valg, var Amdi Christiansen fra SF kravlet op på sin stige for at sætte et sæt valgplakater fast om en lygtepæl i Bjergby.

- Det er jo en god lang hovedvej, hvor der er rigtig mange lygtepæle, og dem skal vi være først til i år, siger han.

Landsbyerne gemmer også på mange vælgere

Amdi Christiansen havde spottet landsbyen som et ideelt sted at hænge plakater op for SF's kandidat Susanne Buch Nielsen. Han mener, det er vigtigt ikke at overse landsbyerne i valgkampen.

- I SF har vi et princip om at vi skal have dækket alle landsbyer i vores valgkreds, så det ikke kun er de store byer, hvor man kender Susanne Buch.

At man kan holde fokus på de små samfund og samtidig erobre nogle af landsdelens mest attraktive lygtepæle, det er bare dejligt, synes Amdi Christiansen:

- Vi er et decentralt parti, og vi mener ikke, at alting skal samles i de store byer. Og derfor er det vigtigt for os, også med vores valgplakater at vise, at vi både er i byerne og de små landsbyer.

Facebook
Twitter