Her står de i kø for at få vagter: Pensionerede sygeplejersker er en fast del af mandskabet

Et korps af pensionister og efterlønnere afbøder sygeplejerskemangel på hospitalet i Gødstrup.

Selvom 71-årige Lisbeth Andersen forlængst er blevet pensionist, trækker hun ugentligt i sygeplejerskeuniformen på Regionshospitalet Gødstrup ved Herning.

Sammen med 29 andre udgør hun et korps, der fast træder ind i den daglige vagtplan på covid-afsnittet.

- Arbejdet er jo en stor del af ens liv og ens identitet. Den mister man, når man går på pension eller efterløn. På den her måde får man den lidt igen, forklarer hun.

Det er populært at være en del af korpset. Der er ligefrem venteliste til mere end halvdelen af de udbudte vagter. Og korpsets medlemmer er også populære på hospitalet.

- De er guld værd, siger sygeplejefaglig direktør på Regionshospitalet Gødstrup, Ida Götke.

- De er dybt komptente. Det, de skal ind og yde, er grundlæggende sygepleje og behandling, som ligger på rygraden hos dem. De har en ro over sig og nogle personlige evner qua deres mange år i faget.

Vaccinationskorpset var startskuddet

Lisbeth Andersens nye karriere begyndte, da hun som pensioneret sygeplejerske meldte sig til at være en del af vaccinationskorpset for to år siden under corona.

- Man fik en gnist ved at begynde at arbejde med vaccinationerne, fortæller hun.

Det spottede de på Regionshospitalet Gødstrup, hvor de har massiv mangel på sygeplejersker. Lige nu står 76 fuldtids-sygeplejestillinger ubesatte hen. Derfor rakte hospitalet ud til vaccinatørerne, da den arbejdsopgave ebbede ud, og tilbød dem et job på covid-afsnittet.

- Der et kæmpe potentiale, fordi de selv oplever anerkendelsen fra patienterne, og hvor meget mening det giver for dem, siger Ida Götke.

  • Covid-patienterne ligger alene på stuerne og kan komme til at føle sig ensomme. Lisbeth Andersen og de andre i korpset har tid til at hente et glas vand og tage en snak. (Foto: © Andreas Madsen - DR Midt & Vest)
  • Efter mange år i faget har Lisbeth Andersen og de andre i korpset en ro med sig, som både patienter og yngre kolleger nyder godt af. (Foto: © Andreas Madsen - DR Midt & Vest)
1 / 2

Hjælper med flødeskum på lagkagen

Lisbeth Andersen var i sit arbejdsliv afdelingssygeplejerske på neonatalafdelingen i Herning. Nu arbejder hun længere nede i hierarkiet - som assisterende sygeplejerske.

- Jeg har en helt anden opgave, og den udfylder jeg på bedste vis. Det er andre, der tager ansvaret, og det er egentlig dejligt, siger hun med et grin.

På covidafsnittet arbejder hun altid under supervision og tæt sammen med en erfaren sygeplejerske. Og så løser hun de opgaver, som en sygeplejerske i en travl hverdag nogle gange ikke kan nå.

- Vi laver det, som man ikke dør af eller bliver syg af. Det er den der omsorg og den ekstra flødeskum på lagkagen, som man ikke når, når man er sygeplejerske, og der er travlt over det hele.

Noget så enkelt som at give en patient et glas vand, kan tage lang tid på covid-afsnittet, fordi personalet skal iføres værnemidler, før de går ind på stuen.

- Det er jo et vældigt cirkus at skulle klædes ud og ind til patienterne. Så man glatter også lige sengen. Man giver patienterne lidt menneskelighed tilbage og lidt kontakt. Så det er en hel anden type arbejdsopgaver vi har, forklarer hun.

En lappeløsning på et stort rekrutteringsproblem

I udgangspunktet mener sygeplejerskernes fagforening også, at det er positivt, at ældre sygeplejersker kan komme ind og give en hånd med. Men det er kun en lille del af løsningen, mener næstformand Bente Rasmussen fra Dansk Sygeplejeråd Midtjylland.

- Jeg synes hellere, man skulle arbejde med, hvordan vi fastholder sygeplejersker i et ordentligt arbejdsmiljø, gode arbejdsvilkår og ordentlige løn- og ansættelsesforhold. Det er med til at fastholde sygeplejersker på lang sigt, siger hun.

Bente Rasmussen påpeger også, at det er en svær balancegang, i hvor høj grad man kan aflaste de faste sygeplejersker ved at lade andre tage sig af lettere plejeopgaver. For det efterlader en større mængde højkomplekse opgaver til dem.

- Man risikerer, de forsvinder ud af faget, fordi det simpelthen bliver for hårdt at være i. Vi har jo set nogle steder, at folk er forsvundet, fordi der er for højt arbejdspres og for høje krav i arbejdet, siger hun.

  • Ida Götke er faktisk netop stoppet på Regionshospitalet Gødstrup for at gå på pension. Interviewet om korpset blev et af hendes sidste som sygeplejefaglig direktør, og hun overvejer nu selv at blive en del af korpset. (Foto: © Andreas Madsen - DR Midt & Vest)
  • Pensionisten Lisbeth Andersen har en-to vagter om ugen på covidafsnittet. (Foto: © Andreas Madsen - DR Midt & Vest)
1 / 2

Et potentiale for flere afdelinger

I Gødstrup er erfaringerne med hjælpekorpset dog så gode, at ordningen fra næste år muligvis bredes ud til flere afdelinger.

- Der er et kæmpe potentiale i den forbindelse og i sammenhæng med den mangel på sygeplejersker, vi ser ind i, siger sygeplejefaglig direktør, Ida Götke.

Men som arbejdsgivere er man nødt til at agere lidt anderledes over for den her gruppe, mener hun.

- For de er frivillige, og de vil selv bestemme, hvordan og hvornår de vil arbejde. Det kræver noget af os at indstille os på, at vi er arbejdsgivere på en helt ny måde, fordi vi har med nogle at gøre, som gør det frivilligt, selvom de får penge for det.

Fra nytår kommer der nye regler, som betyder, at pensionerede sygeplejersker ikke bliver modregnet i deres ydelser, hvis de tjener penge ved siden af. Lige nu er man kun undtaget, hvis man arbejder inden for covid-feltet som Lisbeth Andersen.