Hjemmeside skal guide til at bygge hus af brugte materialer

Byggebranchen glæder sig til at få overblik over genbrugsmaterialer på en ny portal.

Butikken Genbyg på Amager sælger brugte byggematerialer ligesom den kommende byggeportal. (Foto: JAN JØRGENSEN © Scanpix)

Genbrug af tøj kender de fleste, og nu er genbrug af byggematerialer også en trend, der spreder sig.

Derfor har en internetportal over byggematerialer, der kan genbruges, et solidt fundament at stå på, allerede inden den er støbt færdig.

Det Skive-baserede firma Dansk Genbyg har websiden klar om nogle få uger. Direktør Erik Jørgensen har allerede oplevet stor interesse.

- Vi er sikre på, at vores produkt er så attraktivt for både købere og sælgere, at det vil blive brugt. Vi har fået mange tilbagemeldinger på, at ideen er rigtig god, siger han.

Portalen skal lette både købere og sælgere

Der findes ikke i forvejen steder på internettet, hvor firmaer kan sælge brugte byggematerialer. Både Dansk Industri og brancheforeningen Danske Maskinstationer og Entreprenører regner også med, at idéen blive en succes.

Portalen skal blandt andet hjælpe nedbrydningsfirmaer med lettere kan komme af med deres materialer. Men den bliver også en database for virksomheder, som bygger.

- Når vi får en portal, så kan vi samle et større udvalg af materialer på et sted. I dag er de spredt hos forskellige virksomheder. Så det hjælper dem, der skal finde materialerne, fortæller konsulent Søren Christensen.

Facebook
Twitter