Hjernerystelsesforening: Patienter får utilstrækkelig vejledning

Læger og sygehuspersonale tager for let på vejledning af patienter med hjernerystelse, mener Hjernerystelsesforening, der efterlyser nye retningslinjer.

Mette Gransgaard lider i dag af kronisk hovedpine og har måtte opgive at arbejde som lærer efter en hjernerystelse for cirka tre år siden. (Foto: © Mette Skov-Jensen- DR Midt & Vest)

Mette Gransgaard fra Skalstrup ved Vemb i Vestjylland kørte for snart tre år siden galt i sin bil og fik en hjernerystelse. På hospitalet tjekkede lægerne kun for et eventuelt brud i nakken.

- Men da der ikke var noget, sendte lægerne mig hjem uden at nævne ordet hjernerystelse, siger Mette Gransgaard.

I dag har Mette Gransgaard kronisk hovedpine og kan ikke længere arbejde som lærer.

Kritik: Læger tager ofte for let på vejledning

Læger og sygehuspersonale tager ofte for let på vejledningen af patienter med hjernerystelse. Den kritik kommer fra Hjernerystelsesforeningen, der nu efterlyser nye retningslinjer.

- Nogle læger forklarer grundigt, hvorfor ro og hvile er vigtigt. Andre siger, som i Mettes tilfælde, intet, siger formand for Hjernerystelsesforeningen, Kim Friedrich.

Han kræver nu nye retningslinjer fra Sundhedsstyrelsen.

- Så man kan være sikker på at få samme høje kvalitet, råd og vejledning, uanset hvem man møder i sundhedssystemet, siger Kim Friedrich.

Sundhedsstyrelsen oplyser, at de på nuværende tidspunkt ikke planlægger at lave nye retningslinjer på området.

Det anslås at omkring 2000 patienter, hvert år får varige mén efter en hjernerystelse.