Hundredvis af børn venter på en tandbøjle

Der er lange ventelister for at få bøjle på i flere kommuner i Nordvestjylland.

Tandbøjler er eftertragtede. Det samme er specialtandlæger, der kan sætte dem på. (Foto: Linda Kastrup © Scanpix)

Børn med overbid og skæve tænder må vente.

Center for Tandregulering Nordvestjylland har nemlig kæmpet med lange ventelister siden begyndelsen af 2013. Det rammer børn og unge i Skive, Struer, Lemvig og Thisted kommuner.

I januar 2016 venter godt 1.100 på at få en vurdering af, om de skal have bøjle på, og 335 børn og unge venter på at komme i gang med en egentlig behandling.

Der mangler nemlig en specialtandlæge, siger bestyrelsesformand for specialtandlægecenteret og borgmester i Struer, Mads Jakobsen.

- Vi har en plan for, hvordan vi kan få ventelisten helt væk, men det kræver, at vi får ansat endnu en specialtandlæge, fortæller han.

På den måde vil der blive opnormeret med 0,6 specialtandlæge, hvilket vil få fjernet puklen af ventende i løbet af halvandet til to år.

Ekspert: Tandlæger udskriver for meget antibiotika

Problemet er, at stillingen ikke er fuld tid, mener Janne Grønhøj, der er formand for foreningen af specialtandlæger i ortodonti.

- Når der er tale om en deltidsstilling, der ikke umiddelbart kan forenes med et andet arbejde, er den svær at besætte, men som det ser ud nu, er der ikke en generel mangel på specialtandlæger, siger hun.

Borgmester i Struer, Mads Jakobsen, siger, at kommunen i første omgang forsøger igen.

- Men hvis stillingen kun kan blive besat, hvis der er tale om en fuldtidsstilling, må vi jo tage stilling til det, tilføjer borgmesteren.

Stillingen var første gang slået op i sommer, men det lykkedes ikke at få én ansat.

KONTAKT REDAKTIONEN

Du er velkommen til at kontakte os på 9610 7500 eller skrive til os på vest@dr.dk.
Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.