Huspriser i Cold Hawaii i Thy stiger lige så vildt som i hovedstaden

Tilflyttere i Cold Hawaii området ser efter andre muligheder end populære Klitmøller.

Klitmøller i Thy er kendt som centrum for Cold Hawaii. Men nu søger nye tilflyttere mod andre dele af surfer-området. Arkivfoto. (Foto: henning Bagger © Scanpix)

Klitmøller har som centrum for det populære surfer-paradis Cold Hawaii i Thy oplevet en massiv tilflytning de seneste år. Men det har også skubbet priserne op, så husene koster omkring en halv gange mere end i 2012, siger ejendomsmægler hos EDC i Thisted, Tobias Kvejborg.

Klitmøller på højde med København

Siden 2012 er huspriserne i Klitmøller, som ligger i det kendte surfer-område Cold Hawaii i Thy, steget fra 6-7.000 kroner per kvadratmeter til omkring 11.000 kroner. Det svarer til en stigning på over 50 procent. I København og Frederiksberg er lejlighederne i samme periode steget med 46 procent, viser tal fra Realkreditrådet. Man får dog stadig mange flere kvadratmeter for pengene i Cold Hawaii end i hovedstaden. I flere hovedstadskommuner koster én kvadratmeter bolig det samme som fire i Klitmøller.

- Kvadratmeterprisen er steget. I 2012 lå den på mellem 6-7000 kroner, og den er steget til omkring 11.000 kroner i år.

Huspriserne i Klitmøller er steget så kraftigt i procent, at de matcher de mest populære hovedstadskommuner, viser tal fra Realkreditrådet.

Faktisk er det kommunerne i yderområderne, som i 2017 har oplevet den største stigning i huspriserne målt i procent. Det viser en opgørelse fra Boligsiden.dk.

I 15 kommuner er huspriserne steget med over ti procent. Den største stigning er dog sket i Guldborgsund Kommune, hvor priserne er steget med 18,5 procent. Thisted og Kerteminde følger lige i hælene på Guldborgsund med prisstigninger på henholdsvis 18,4 og 18,3 procent.

Alle har ikke længere råd til Klitmøller

De høje huspriser Klitmøller betyder, at tilflyttere søger mod omkringliggende byer som Hanstholm og Nørre Vorupør, fortæller Tobias Kvejborg.

- De nærliggende byer, som har meget af det samme at tilbyde, oplever også et boost. Mange af dem som oprindeligt ville være flyttet til Klitmøller, får øjnene op for andre byer, siger ejendomsmægleren fra EDC .

At flere tilflyttere kigger andre steder hen, ser Tobias Kvejborg som et tegn på, at husprisernes himmelflugt i Klitmøller er strandet.

- Måske er markedet også i en periode gået lidt i stå i Klitmøller. Det er simpelthen ikke alle og enhver, der har mulighed for at købe noget derude længere, siger han.

I gennemsnit har husejere over hele landet øget værdien på deres huse med fire procent i 2017.

KONTAKT REDAKTIONEN

Du er velkommen til at kontakte os på 9610 7500 eller skrive til os på vest@dr.dk.
Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.