Husregler skal skabe tryghed for naboer til udrejsecenter

Afviste asylansøgere og udviste kriminelle skal blive på værelset om natten, foreslår borgmester.

Det tidligere åbne fængsel Kærshovedgård uden for Ikast skal huse afviste, udviste asylansøgere. (Foto: henning Bagger © Scanpix)

Giv beboerne på det kommende udrejsecenter i Kærshovedgaard ved Ikast husregler for at skabe tryghed.

Sådan lyder opfordringen fra borgmester Carsten Kissmeyer (V) til Folketinget.

- Det vil skabe mere tryghed for naboerne og borgerne i området, hvis man ved, at dem på centeret skal være på deres værelse om natten. Folk er mest utrygge om natten, når det er mørkt, så jeg tror, at det vil skabe mere tryghed, siger han.

Op mod 600 afviste asylansøgere, udvisningsdømte kriminelle og personer på tålt ophold flytter om kort tid ind på det tidligere åbne statsfængsel Kærshovedgård ved Ikast.

De nye beboere har ikke pligt til at sove på Kærshovedgård, men det bør de altså have for at gøre naboerne mere trygge, hvis det står til borgmesteren.

Onsdag aften var der borgermøde, hvor 650 borgere mødte op for at diskutere Kærshovedgårds nye fremtid som såkaldt udrejsecenter.

Her var Carsten Kissmeyer ordstyrer, og også politiet og Udlændingestyrelsen deltog i mødet for at informere om myndighedernes bevågenhed i forhold til de kommende beboere.

Til mødet udtrykte mange af borgerne, at de føler sig utrygge ved situationen.

KONTAKT REDAKTIONEN

Du er velkommen til at kontakte os på 9610 7500 eller skrive til os på vest@dr.dk.
Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.