Ibi-Pippi er kvinde men blev smidt ud fra kvindernes omklædning

Cpr-nummeret siger, at hun er kvinde. Derfor ville hun klæde om hos kvinderne i svømmehallen i Viborg, men så enkelt skulle det ikke vise sig at være.

En gruppe kvinder i omklædningsrummet i Viborg Svømmehal blev i går noget overraskede, da denne person pludselig stod med dem under bruseren. (Foto: © Privatfoto)

Hvad ville du gøre som kvinde, hvis du stod splitternøgen i omklædningsrummet i svømmehallen, og der så kom en mand ind ad døren?

De fleste vil nok blive noget overraskede og forargede, og det var præcis, hvad en gruppe kvinder i Viborg Svømmehal blev i går.

Men lige med en enkelt detalje at tilføje: For manden i omklædningsrummet er ikke en mand, men en person med et kvindeligt cpr-nummer - altså en kvinde ifølge de officielle papirer.

Personen i kvindernes omklædningsrum var Ibi-Pippi Orup Hedegaard - tidligere Per Erik - og stadig udstyret med den krop og de kønsorganer, naturen gav ham.

Blev sendt til et handicaprum

Hun klædte sig om og gik i brusebad i kvindernes omklædning i går ved middagstid, og det skabte en del uro blandt andre gæster, der ifølge svømmehallens inspektør følte sig krænket og utilpas ved situationen.

Derfor blev Ibi-Pippi bedt om at klæde om i et separat rum - et handicaprum. Men det kunne Ibi-Pippi Orup Hedegaard ikke acceptere:

- Problemet er, at jeg blev henvist til et handicaprum. Dermed bliver det at få et juridisk kønsskifte sidestillet med at være handicappet. Men ifølge loven er jeg fuldt ud en kvinde, siger hun til P4 Midt og Vest.

Hvordan ser en kvinde ud?

Ibi-Pippi Orup Hedegaard vil nu forsøge at få sagen op i Ligestillingsnævnet:

- Sagen er principiel. Det er jo klokkeklar diskrimination, hvis en kvinde ikke kan få lov til at være i omklædningsrummet. Hvem sætter grænserne for, hvordan en kvinde må se ud?

https://www.youtube.com/watch?v=OqQk7kLuaK4&rel=0

- Jeg så ting inde i det omklædningsrum, der vil forfølge mig for evigt, men det betyder jo ikke, at jeg ikke synes, de skal være derinde, siger hun.

Ibi-Pippi: Loven er hastet igennem

Forfatteren og digteren Ibi-Pippi Orup Hedegaard er gift med en kvinde, med hvem hun har to børn.

Hun lægger ikke skjul på, at besøget i svømmehallen også handler om at rette fokus på en lov, som hun finder problematisk:

- Selvfølgelig er der et kunstnerisk aspekt i det her. For det sætter jo fokus på en lov, der er fuldstændig tåbelig, fordi den er hastet igennem. Jeg følger bare loven, og hvis der er nogen, der har lavet en fejl, så er det dem, der har sjusket en lov igennem og ikke taget højde for problematikker som den her, siger hun.