Inger brager frem i Venstre-land: 'Jeg kan godt lide hendes personlighed'

Selvom flere vælgere ikke kan sætte personligt kryds ved Støjberg, så er det netop hende, der trækker.

Ved seneste valg var Inger Støjberg den kandidat i Vestjyllands storkreds, der fik flest personlige stemmer, nemlig 28.420. Dengang stillede hun op for Venstre. Denne gang stiller hun op i Nordjyllands storkreds for sit eget parti, Danmarksdemokraterne. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix (Foto: © Henning Bagger, Ritzau Scanpix)

Danmarksdemokraterne og Inger Støjberg ser ud til at tage Venstres kerneland med storm. Det viser en meningsmåling i de enkelte valgkredse, som Epinion har lavet for DR.

Vestjyllands storkreds er det sted i Danmark, hvor tilslutningen til Danmarksdemokraterne ser ud til at blive størst. Partiet står til at få 15 procent af stemmerne, mens Venstre står til at gå tilbage fra 29,8 procent ved seneste valg til 22 procent.

I Nordjyllands storkreds, hvor partilederen selv er opstillet, står Danmarksdemokraterne til 13,2 procent af stemmerne, mens Venstre ser ud til at gå fra 25,8 til 14,6.

Findes ikke på stemmesedlen, men personligheden trækker

- Jeg er lidt fan af Inger Støjberg, og jeg kan godt lide hendes personlighed, så det er det, der tæller højest for mig denne gang, siger Anita Jensen, der sidste gang satte krydset ved Venstre, men denne gang vil stemme på Danmarksdemokraterne.

Anita Jensen bor på Skive-egnen i Vestjyllands Storkreds, hvor tidligere Venstre-profil Inger Støjberg også kommer fra oprindeligt. Inger Støjberg selv er denne gang ikke at finde på stemmesedlen i Vestjyllands storkreds, for hun er nu opstillet i Nordjyllands storkreds, hvor hun også har bopæl. Men den detalje er der flere vælgere på Støjbergs gamle hjemegn, som ikke hæfter sig ved.

Salgselev Lotte Bunch fra Skive er ud af en familie, som traditionelt stemmer på Venstre, men nu overvejer hun også, om krydset denne gang skal gå til Danmarksdemokraterne i stedet.

- Jeg synes jo, hun er en hamrende fantastisk politiker, for du kan virkelig mærke, hvad hun brænder for. Men der er også rigtig mange ting, som jeg er uenig med hende i, for eksempel at hun gerne vil lave et tørklædeforbud. Det er menneskets eget valg, siger Lotte Bunch.

  • Salgselev Lotte Bunch fra Skive har oplevet Inger Støjberg til en valgdebat på gymnasiet for år tilbage. Støjberg gjorde stort indtryk på hende. (Foto: © Dr)
  • Studerende Isabella Bjerregaard (tv) og hjemmeplejer Simone Bjerregaard overvejer begge at stemme på den lokale Inger Støjbergs parti. (Foto: © Dr)
  • Salgsassistent Anita Jensen fra Skive er med egne ord fan af Inger Støjberg. (Foto: © Dr)
1 / 3

Det er ikke kun hos Venstre, at Inger Støjberg ser ud til at hente stemmer. Hjemmeplejer Simone Bjerregaard fra Skive plejer at stemme rødt, men denne gang kan det godt være, det ender med et kryds hos Danmarksdemokraterne.

- Jeg synes Mettes (Frederiksen (S), red.) beslutninger ikke har været så heldige, så jeg må indrømme, at jeg går over mod Inger.

Det samme gør hendes kone, Isabella Bjerregaard, der studerer til teknisk designer.

- Hun har livsglæde i øjnene, synes jeg. Det er både alle hendes meninger og holdninger og så hendes udstråling, som taler for.

- Man kan heller ikke helt lade være med også at have det med i hjertet, at man ved, hun kommer her fra Skive-egnen af, siger Simone Bjerregaard.

Støjberg selv ser tiden an

Inger Støjberg selv siger, at dagens meningsmåling er 'meget mere, end hun turde håbe på', men understreger samtidig, at det blot ér en meningsmåling.

- Der er lang tid til valget i den politiske verden, som det ser ud lige nu. Det hele er virkelig oppe i luften, siger hun.

Partiet har ellers mødt kritik for ikke at have nogen mærkesager og for ikke at have et partiprogram. Men det kommer vi til at høre mere til i den kommende uge, fortæller Inger Støjberg.

Og du kan allerede nu se tre af partiets og Inger Støjbergs mærkesager her: