Inger har fået stjålet kænguruer tre gange: 'Bare de ikke også tager Hopla'

Se kortet: 22 kænguruer er forsvundet rundt omkring i Danmark alene i år.

Hopla

Inger Bach har haft kænguruer på familiens gård, Dyrebakken, ved Bjerringbro siden 1986. Én af dem har en helt særlig plads i hendes hjerte: Den otte kilo tunge Bennetts kænguru, Hopla.

- Hopla er som et familiemedlem for os, siger hun.

Men hele tre gange har familien fået stjålet kænguruer fra gården - senest i sommer, hvor ukendte gerningsmænd tog to voksne kænguruer og en unge.

De er ikke alene. Kort efter blev der stjålet et lignende kængurupar i Bedsted i Thy, og inden for den seneste uge er der igen stjålet kænguruer: Ni kænguruer blev lørdag stjålet fra Munkholm Zoo i Syddjurs, og i tirsdags blev syv kænguruer lukket ud fra en privat ejendom i Fangel på Fyn.

- Jeg blev rigtig, rigtig ked af at høre det. Jeg synes, det er forfærdeligt, siger Inger Bach.

Derfor har hun sørget for, at Hopla og hans kammerat Hophans begge er øretatoverede og har fået indopereret en chip. Desuden bliver de låst inde i en gammel stald, så snart familien forlader gården, hvor der også er tilkoblet alarm og videoovervågning.

- Det vil være en fuldstændig katastrofe for os, hvis de bliver taget, siger Inger Bach.

Da Hopla var en unge på 347 gram, faldt han gentagne gange ud af sin mors pung. Til sidst besluttede Inger Bach, at hun selv måtte træde til for at redde den lille, nøgne kænguruunge.

Hver tredje time gav hun ham særlig kænguruvenlig mælk i sutteflaske. Døgnet rundt. Og så ofte det var muligt, bar hun ham i en lille lomme i blusen, så han kunne være tæt på hende, få varme og høre hendes hjertelyd.

Inger Bach har selv opfostret kænguruen Hopla, som fik sutteflaske og sov i en lomme i hendes bluse. (Foto: PRIVATFOTO)

- Han har simpelthen været hele arbejdet værd, siger Inger Bach med et smil i stemmen, der ikke lader nogen i tvivl om, at kærligheden til Hopla er stor.

Salg af vilde dyr udgør illegal industri

Ifølge WWF Verdensnaturfonden er såkaldt "wild life crime" - ulovligt salg af vilde dyr - den fjerdestørste illegale industri i verden efter stoffer, kopivarer og menneskehandel.

- Vi ved, at der er en interesse for eksotiske dyr, blandt andet som kæledyr, fortæller Thor Hjarsen, biolog i Verdensnaturfonden.

Men økonomi kan også spille ind: For eksempel kan en særlig papegøjeart koste 100.000 kroner pr. fugl.

Så mange penge er der dog næppe på spil, når det gælder kænguruer. Et kængurupar af racen Bennetts kænguru koster op mod 15.000 kr.

- Det kan være samlere, som synes, det er sjovt at have den i baghaven. Der kan også være spekulationer i, om det er kødet, man vil spise, forklarer Thor Hjarsen.

Tidligere har der også været modefænomener med forskellige kæledyr, eksempelvis blev det populært at have ugler som kæledyr i forbindelse med filmatiseringen af Harry Potter.

På besøggården ved Bjerringbro er Inger Bach og hendes familie ved at sikre Hopla og Hophans yderligere. Et nyt indbrudssikret kænguruanlæg er ved at blive opført. Indtil da bor Hopla og Hophans i den gamle kreaturstald, hvor de kan være i sikkerhed.