Internationalt klimacenter er på vej til Lemvig

Nyt Klimatorium skal arbejde med forskning, innovation og formidling

Arkivfoto: Havneindvielsen i Lemvig 2015. Det kommende Klimatorium skal ligge på Østhavnen i Lemvig. (Foto: Jørn Deleuran © Scanpix)

De kommende tre dage er der "Grønne dage i Lemvig". Her vil publikum blandt andet kunne opleve foredrag og udstillinger om det kommende internationale Klimatorium i byen.

Lemvigs kommende Klimatorium er det første af sin art i landet. Det er et klimacenter med fokus på både forskning, formidling og udvikling af nye produkter til for eksempel kystsikring.

Lars Holmegaard, direktør for Lemvig Vand- og Spildevand, forudser, at det nye Klimatorium får stor betydning for egnen:

- De konkrete mål er 50 nye arbejdspladser, 10 nye virksomheder og seks nye produkter eller lignende. Men vi forventer, at det bliver til meget mere, siger han.

Arkitekter skal fortolke klimacenter i konkurrence

Det nye internationale Klimatorium bygges på Østhavnen i Lemvig og skal efter planerne stå færdigt i 2020.

Allerede i år bliver der udskrevet en arkitektkonkurrence. Det samlede budget for klimacentret forventes at blive omkring 100 mio. kroner.

Klimacentret er en del af projektet Coast2Coast Climate Challenge, som Region Midtjylland står i spidsen for med støtte fra EU.

Klimatoriet er et center for hav, kyst og saltvand. Et tilsvarende center, som bliver døbt Aqua Globe og skal ligge i Skanderborg, skal have fokus på klimaudfordringerne inde i landet.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk