Investeringer i trafiksikkerhed giver pote

Stort fokus på sikkerhed har ført til færre tilskadekomne i trafikken i Herning.

I Herning har de haft fokus på hastighedszoner, sikrere vejkryds og kampagner. (Foto: henning Bagger © Scanpix)

Herning er blevet en sikrere by at færdes i.

I perioden 2007 til 2011 kom gennemsnitligt 27 personer til skade i trafikken. I årene 2012 til 2014 er antallet faldet til gennemsnitligt 17 om året. Altså et fald på 10 tilskadekomne om året.

Udviklingen skyldes til dels, at Herning har været såkaldt trafiksikkerhedsby i fire år.

- Hvis vi ikke var blevet udnævnt som trafiksikkerhedsby, kunne vi ikke lave de her investeringer. Så det har haft en enorm stor betydning for Herning, siger Finn Stengel Petersen, der er teknik- og miljøudvalgsformand i Herning Kommune.

Herning har brugt 14 millioner kroner på at gøre det mere sikkert at færdes i trafikken. De 10 millioner har byen fået gennem Vejdirektoratet, og de 4 millioner har Herning Kommune selv investeret.

Pengene er blandt andet blevet brugt til at lave mere sikre venstresving, hastighedszoner, kampagner og undervisningsforløb.

Herning blev udnævnt som trafiksikkerhedsby i 2011 af Vejdirektoratet. En trafiksikkerhedsby er et geografisk afgrænset byområde i en kommune, hvor Vejdirektorartet bidrager til at gennemføre en helhedsløsning, der kan højne det generelle sikkerhedsniveau.

Siden 2011 har Vejdirektoratet udnævnt to byer hvert år. Indtil videre er Esbjerg, Aalborg, Helsingør, Fredericia, Silkeborg, Svendborg, Herning og Gladsaxe såkaldte trafiksikkerhedsbyer.

KONTAKT REDAKTIONEN

Du er velkommen til at kontakte os på 9610 7500 eller skrive til os på vest@dr.dk.
Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.