Jæger giver opskrift på ulvedrab: Uetisk og usandsynligt dumt, mener formand

En jæger får stærkt kritik, efter han har delt opskrift på, hvordan man giver ulven en pinefuld død - og slipper afsted med det.

I april blev en hunulv skudt ulovligt nær Ulfborg. Skytten blev kort efter anholdt. Nu deler en jæger på sociale medier en metode til at skyde ulve uden at blive opdaget.

Det er uetisk og hører ikke hjemme blandt jægere.

Sådan lyder det fra Peter Kaae Schmidt, der er lokalformand for Kronjyllands Jagtforening.

Reaktionen kommer efter Avisen Danmark/Dagbladet Holstebro-Struer har afdækket, at en jæger fra Kronjyllands Jagtforening i en lukket Facebookgruppe deler en opskrift på, hvordan man slipper afsted med at skyde en ulv.

Jægeren skriver blandt andet: "Du skal skyde med et fuldkappet projektil. Det lærte jeg af svenskerne. Fordi så krydser den 4-5-6-7-8-9-10 naborevirer, inden den dør. Og så har INGEN en eneste chance for at finde ud af, hvem der (har, red.) skudt den."

Hvis man følger opskriften, vil ulven lide en langsom og smertefuld død.

Lokalformanden for Kronjyllands Jagtforening frygter konsekvenser for samtlige jægere, når en jæger sådan opfordrer til dyremishandling og krybskytteri.

- Det er et selvmål. Når vi begynder at opfordre til noget, der både er ulovligt og uetisk, er der andre naturbrugere, som i princippet får ret i, at jægere er nogle mennesker, der ikke burde have lov til at bedrive deres hobby, siger Peter Kaae Schmidt.

Ulvefrit Danmark: "Forbandet svineri"

Foreningen Ulvefrit Danmark vil gerne af med ulvene, men de tager skarpt afstand fra selvtægt og dyremishandling samt opfordringer til det.

- Det er jo helt hen i hampen. Ulven skal bekæmpes med lovlige midler og absolut ikke dyremishandling, siger bestyrelsesmedlem Karl Nielsen.

Hos ulvefortalerne i Ulvetracking Danmark er medstifter Kim Møller fra Stråsø Plantage ved Ulfborg meget vred over jægerens opfordring på nettet. Han er selv jæger og helt uforstående over for, hvordan en anden jæger kan opføre sig sådan.

- Når man taler om at anskyde dyr med vilje, er det noget forbandet svineri. Man skal være ordentlig ved dyrene og skyde dem på en ordentlig måde. Og behandle dem efter den etik og moral, man lærer, når man tager jagttegn.

Lokalformanden for Kronjyllands Jagtforening kalder opslaget 'usandsynligt dumt', men vil umiddelbart ikke smide jægeren ud af foreningen.

- Jeg tror lige så tit, at det hjælper at tage fat i folk og sige: "Hvorfor gør du det her?" og få rettet op på folks holdninger. Ellers polariserer vi debatten endnu mere, siger Peter Kaae Schmidt.

En ekskludering ville også koste muligheden for at gribe ind, som jægerne har stor tradition for, tilføjer han.

Jægerformanden har kontaktet sit medlem. Det blev dog til en kort samtale.

- Jeg spurgte, hvad det her er for noget. Det blev dog en kort samtale. Han sagde ikke meget og blev stille. Jeg skal have et møde med min bestyrelse på mandag, hvor vi vil tage en snak om det her, siger Peter Kaae Schmidt.

Det er ikke lykkedes at få en kommentar fra den pågældende jæger.

FacebookTwitter