Jobcenter til virksomheder: Ansæt en flygtning

Struer Kommune appelerer nu til lokale virksomheder for at få flygtningene i arbejde.

Flygtningene skal ud på virksomhederne i stedet for klasseværelset, og det skal de lokale firmaer hjælpe med mener Struer Kommune. (Foto: henning Bagger © Scanpix)

Struer Kommunes jobcenter beder nu lokale virksomheder om hjælp til at få de stadigt flere arbejdsløse flygtninge og indvandrere i arbejde.

- Vores bekymring, hvis vi ikke får de her i job er jo, at det både kommer til at koste rigtig mange penge på offentlig forsørgelse som den ene ting, og som den anden ting, så er vi rigtig bekymrede for den gode integration. For alle undersøgelser viser, at den foregår ude på arbejdsmarkedet, siger jobcenterchef Alice Brink.

Venstreborgmester Mads Jacobsen appellerer til virksomhedernes fornuftige sans og interesse i at vokse i fremtiden.

- Vi vil gerne understøtte opsvinget, så der ikke opstår flaskehalsproblemer, og virksomhederne må sige nej til ordrer, fordi de ikke kan finde de rette folk, og her kan de nye borgere spille en vigtig rolle, siger han.

Derfor skal virksomhederne også selv være med til at undersøge, hvordan man bedst får integreret flygtningene, understreger jobcenterchef, Alice Brink.

- Hvad er det egentlig for ting, vi kan bygge på? Hvad er det for en kompetence, de mangler, for at komme til at få fodfæste på det danske arbejdsmarked og blive fastansat? spørger hun.

KONTAKT REDAKTIONEN

Du er velkommen til at kontakte os på 9610 7500 eller skrive til os på vest@dr.dk.
Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.