Justitsministeren efter eksplosion: Nu skal rockerne og banderne stoppes

Politiet vil have lukket Black Army-klubhuset i Herning efter eksplosionen i aftes.

Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) vil gribe ind overfor både rockere og rockerborge - ikke mindst i lyset af eksplosionen ved Black Armys' bandeklubhus i Herning i aftes.

- Jeg har indkaldt partierne til et møde i morgen aften, hvor vi tager hul på første skridt i en ny rocker/bandepakke, som vi gerne skulle endeligt præsentere over nytår, siger han.

Ifølge ministeren bliver det en pakke, hvor der tages fat i mange facetter omkring banderne og rockerne. For eksempel, hvordan man kan komme efter dem økonomisk.

- Det skulle gerne betyde, at vi kan få dem helt væk. Kunsten bliver at komme efter dem. Hvis de laver alle deres kriminelle aktiviteter, er det kunsten at få dem i spjældet. Nu hæver vi også straffen for ulovlig besiddelse af skydevåben, så vi får en minimumsstraf på et til to år, siger justitsministeren.

Midt- og Vestjyllands Politi vil arbejde for at lukke bandeklubhuset i Herning efter eksplosionen i aftes.

Det siger politiinspektør Hans Roost, der er en del af ledelsen i Midt- og Vestjyllands Politi:

- Den situation, vi så i aftes, den er så alvorlig, og den foregår midt inde i byen med stor risiko for, at almindelige borgere kan blive en del af det her. Vi kigger i dag alvorligt på, om vi kan få samlet materiale, så vi kan få lukket klubhuset og dermed eliminere det mål for en eventuel konflikt, siger Hans Roost.

I første omgang vil politiet være massivt til stede i kvarteret:

- Det helt aktuelle er at skabe tryghed i området ved, at politiet er der, og at vi gør alt for at standse denne her forbrydelse, tilføjer han.

I videoen i toppen af artiklen kan du se, hvor store skader eksplosionen forårsagede.

Facebook
Twitter