Justitsministeren efter eksplosion: Nu skal rockerne og banderne stoppes

Politiet vil have lukket Black Army-klubhuset i Herning efter eksplosionen i aftes.

Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) vil gribe ind overfor både rockere og rockerborge - ikke mindst i lyset af eksplosionen ved Black Armys' bandeklubhus i Herning i aftes.

- Jeg har indkaldt partierne til et møde i morgen aften, hvor vi tager hul på første skridt i en ny rocker/bandepakke, som vi gerne skulle endeligt præsentere over nytår, siger han.

Ifølge ministeren bliver det en pakke, hvor der tages fat i mange facetter omkring banderne og rockerne. For eksempel, hvordan man kan komme efter dem økonomisk.

- Det skulle gerne betyde, at vi kan få dem helt væk. Kunsten bliver at komme efter dem. Hvis de laver alle deres kriminelle aktiviteter, er det kunsten at få dem i spjældet. Nu hæver vi også straffen for ulovlig besiddelse af skydevåben, så vi får en minimumsstraf på et til to år, siger justitsministeren.

Midt- og Vestjyllands Politi vil arbejde for at lukke bandeklubhuset i Herning efter eksplosionen i aftes.

Det siger politiinspektør Hans Roost, der er en del af ledelsen i Midt- og Vestjyllands Politi:

- Den situation, vi så i aftes, den er så alvorlig, og den foregår midt inde i byen med stor risiko for, at almindelige borgere kan blive en del af det her. Vi kigger i dag alvorligt på, om vi kan få samlet materiale, så vi kan få lukket klubhuset og dermed eliminere det mål for en eventuel konflikt, siger Hans Roost.

I første omgang vil politiet være massivt til stede i kvarteret:

- Det helt aktuelle er at skabe tryghed i området ved, at politiet er der, og at vi gør alt for at standse denne her forbrydelse, tilføjer han.

I videoen i toppen af artiklen kan du se, hvor store skader eksplosionen forårsagede.

KONTAKT REDAKTIONEN

Du er velkommen til at kontakte os på 9610 7500 eller skrive til os på vest@dr.dk.
Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.