Kæmpevindmøllerne i Østerild generer hverken fugle eller flagermus

Både fugle og flagermus ser ud til at trives med vindmølletestcentret i Østerild, viser en ny rapport.

De fire gigantiske testmøller i Østerild har hverken skræmt fugle og flagermus væk eller ført til, at de bliver ramt af vindmøllevingerne.

Det viser en helt ny rapport som Institut for Bioscience på Aarhus Universitet har lavet for Naturstyrelsen, fortæller Claus Rasmussen, der er projektleder på testcentret i Østerild.

- De har afsøgt området under møllerne med hunde, men har ikke fundet én eneste død fugl, selvom der er masser af levende fugle omkring vindmøllerne, og så har det vist sig, at den korridor for trækfugle, som vi var bekymrede for, går længere ude mod havet, siger han.

Heller ingen døde flagermus

Hundene har heller ikke fundet så meget som én død flagemus under de gigantiske vindmøller, fortæller Claus Rasmussen.

- Og det selvom de med succes jager insekter lige op og ned af møllerne siger han.

Claus Rasmussen understreger, at folkene fra Institut for Bioscience har lagt døde fugle ud for at teste om hundene kunne finde dem, og det kunne de hver gang.

DN: Stadig forkert at lægge testcentret i Østerild

Danmarks Naturfredningsforenings præsident Ella Maria Bisschop-Larsen har ikke haft mulighed for at læse rapporten, der først offentliggøres i dag. Men til dens konklusioner siger hun:

- Det er glædeligt, at hverken fulgle eller flagermus ser ud til at lide overlast, men det skulle have været undersøgt inden. Og testcentret burde ikke have ligget i beskyttet natur.

Resultaterne af den nye undersøgelse bliver fremlagt på et offentligt møde på Østerild Kro den 5. februar klokken 19.00.