Kasper droppede direktørjob: Pædagogerne vidste ikke, jeg var Sigurds far

PORTRÆT Kasper Eis har vinket farvel til et luksuriøst liv på direktørgangen. Nu er han modeiværksætter og familiefar, og han har aldrig følt sig gladere.

Klokken er 3.30, og Kasper Eis har kørt i tre timer til familiens sommerhus på Mols. Et langt døgn er gået med forsinkede flyafgange og salgsmøder i München. Kasper Eis, en førende erhvervsmand med et guld-CV, bliver siddende i BMW’en en halv time endnu.

I sommerhuset sover børnene og konen, der har brystkræft. Men de må vente. For Kasper Eis skal lige høre en lydbog om Toms Shoes færdig. Den handler om en iværksætter, der for ti år siden udviklede konceptet: For hver sko han sælger, donerer han et par sko til et barn i nød.

- Det handler om, hvordan man kan lave noget, der giver mere mening. Her fik jeg ideen til velgørenhed i mit nye firma, fortæller han.

Kasper Eis fra Viborg har startet virksomheden AMOV Apparel, der producerer og sælger ultra-bæredygtigt tøj.

Et brand, der gerne vil være social ansvarlig i alt, hvad det foretager sig. Det betyder blandt andet, at for hver krone firmaet tjener, skal der gå en krone til velgørenhed.

Det koncept har fået Kasper Eis til at sige farvel til en sekscifret månedsløn og en ekstravagant livsstil for at springe ud som iværksætter. Noget, som indtil nu kun har været en underskudsforretning.

Bankdamen passede netbanken

I Kasper Eis’ direktørliv var penge ikke et problem. Bankkontoen bugnede, pensionsopsparingen boblede, og når familien kiggede på ferier til Hawaii, Mauritius og Tobago, betød prisen intet.

- Jeg sagde til min bankdame, at hun måtte sige til, hvis der skete noget på kontoen, som jeg skulle vide, for jeg var aldrig inde og kigge på den.

En jul fik Kasper Eis’ kone øreringe, som også Kronprinsesse Mary er blevet set med. De kostede 20.000 kroner.

- Problemet var ikke, om pengene var på kontoen, men om det ville blive opfattet som gakket. Men så købte jeg dem alligevel, for det var da en fin gave, siger han.

Kasper Eis og sønnen Sigurd på stranden på Tobago i 2009. (Privatfoto)

Børnehavepædagogerne kendte ikke Kasper

Arbejdslivet stjal rigtig meget af Kasper Eis' tid. Han var altid kørt på arbejde, inden resten af familien var stået op. Og kun yderst sjældent hentede han børnene i børnehave. Og når det skete, var det tydeligt, at pædagogerne ikke kendte ham.

- Jeg var nødt til at sige, at jeg var Sigurds far.

En efterårsdag i 2012 mærker Kasper Eis’ kone en knude i venstre bryst. Hun er knap færdig med at amme deres datter. Efterfølgende er der måneder med operationer, kemoterapi og angsten for at miste.

Pludselig skulle Kasper Eis tage sig af børnene og hjemmet – noget, som han aldrig havde gjort før, fordi han var jo karrieremand.

- Det var en ekstremt stressfyldt periode, men også sundt. Det fik mig til at tænke over, hvad det er, jeg laver.

Det gik det op for Kasper Eis, hvor meget tid han brugte på sit arbejde, og hvor lidt han så familien.

- Jeg tror ikke, jeg havde taget springet, hvis ikke min kone var blevet syg.

Derfra begyndte Kasper Eis at samle mod nok til at sige sit direktørjob op.

Billedet er fra 2013, hvor Kasper Eis' kone har fået kemoterapi.

En mere spændende modeuge

I disse dage er det tredje gang, Kasper Eis har en stand på Revolver-messen og er en del Copenhagen Fashion Week med AMOV. Men han har været med mange gange før, da han var ansat hos Lego Wear og Dansk Mode og Textil. Men det var meget anderledes.

- Som selvstændig får man et nyreslag hver dag. Du er ikke en supertanker i stabilitet. Du sidder i en lille jolle og får masser af slag ind fra siden.

Kasper Eis håber på, at AMOV kan gå fra fra 10 til 30 kunder i løbet af 2017.

Kasper Eis indrømmer, at han er bange for at blive revet ud af komfortzonen. Han har ofte undgået risici og var glad for den sikkerhed, den gode løn og fratrædelsesordning gav. Alligevel gør det mere risikofyldte arbejdsliv ham glad.

- Jeg er virkelig stolt af mig selv, fordi jeg prøver. Mit firma er jo ingenting nu. Intet i forhold til det store firma. Det er risikofyldt, men jeg føler virkelig, jeg lever, siger han.

Drømmen om balance i familielivet

Arbejdet fylder stadig meget i Kasper Eis' hverdag, for sådan er det jo at starte sit eget firma. Men hvor han tidligere kun så børnene to timer om dagen, er der blevet flere gode timer om morgenen og eftermiddagen med familien. Og dem skulle der gerne blive flere af.

- Drømmer jeg stort, har jeg fundet en anden, der kan styre AMOV om 10 år. Så skal jeg kun styre velgørenhedsindsatsen eller holde foredrag om bæredygtighed, siger han.

Det er et drømmescenarie, der minder om manden bag Toms Shoes. Han har trukket sig tilbage fra den daglige drift og kalder sig nu 'the chief shoe giver'.

Drømmen er også at skifte Seat Ibiza’en ud med en større bil. Men så skal det ikke være en BMW.

- Tænk, hvis jeg om to år kan købe en Tesla, fordi jeg selv har bygget noget op. Er du sindssyg, hvor ville jeg være stolt af den bil. Jeg ville skinne i den.

Det er netop den stolthed, der gør Kasper Eis glad.

- Det betyder meget, at når jeg om 40 år tænker tilbage på mit liv, så kan jeg sige: 'hold kæft, hvor er jeg sej'.

Hør Kasper Eis fortælle om det ultra-bæredygtige koncept bag AMOV Apparel.

Blå bog:

Kasper Hilligsøe Eis, 41 år

Gift og har to børn på 5 og 9 år

Startede AMOV Apparel i november 2014

Adm. direktør for Lego Wear 2012-2014

Udviklingsdirektør hos Dansk Mode og Textil 2008-2011

Marketingschef ved Bang & Olufsen 2006-2008

Uddannet civilingeniør 2002