Kim vælger livet som selvstændig: Vil have mere tid med familien

Antallet af nystartede virksomheder i Thy er fordoblet på fem år. De selvstændige vil have mere fritid og bedre livskvalitet.

Kim Bislev valgte at blive selvstændig, fordi det giver ham mulighed for at bestemme over sin egen tid. (Foto: Mona Aaberg)

For mindre end et år siden startede Kim Bislev som selvstændig med sit eget bygningsrådgivningsfirma i Thisted.

- Min kone og jeg havde boet fire år i København og fik en lille søn, og jeg kunne mærke, at det stressede liv i hovedstaden begyndte at tære på mig. Så drømmen om at komme tilbage til Thy og starte noget selv, begyndte af fylde mere og mere, siger Kim Bislev, der opstartede firmaet Build Consult IVS i juni sidste år.

Herefter tog de beslutningen og rykkede til det nordvestjyske, og Kim Bislev startede op som selvstændig. I dag er han herre over sin egen tid og bestemmer selv, hvilke opgaver han tager ind i sit firma.

- Hvis jeg ikke har kundebesøg, kan jeg hente min søn fra dagpleje, eller jeg kan tage med min søn til læge, og tage en ekstra time om aftenen, siger Kim Bislev.

Nyregistrerede firmaer fordoblet

Kim Bislev er langt fra den eneste, som har fået lysten til at prøve kræfter med livet som selvstændig. Siden 2013 er antallet af nyregistrerede firmaer i Thisted Kommune årligt steget fra 300 til 600.

- Det er en voldsom stigning. Der skal vi som erhvervsliv være klar til at tage imod dem og hjælpe dem i gang, siger Kim Bak Kristensen, der er chef hos Thy Erhvervsforum og uddyber:

- Der er en trend i samfundet lige nu, der siger, at man gerne vil have friheden til at bestemme over eget liv og have mere balance, og så har vi også et opsving i øjeblikket, som gør det muligt at få flere opgaver ind, siger Kim Bak Kristensen.

Han fortæller, at der særligt er to typer nye iværksættere. De nyuddannede og de midaldrende i 50'erne.

- Der er ikke så meget forskel i deres tilgang til tingene, men dem midt i 50'erne har deres på det tørre med pension og har måske betalt huset ud. Så de har mere økonomisk sikkerhed, fortæller Kim Bak Kristensen.

Virksomhederne får blandt andet rådgivning af erhvervsforummet, og de forskellige virksomheder i området arbejder tæt sammen for at udnytte hinandens kompetencer.

Og Kim Bislev har også mærket opsvinget. For to uger siden sendte han et udbud afsted på næsten ni millioner kroner.

- Da jeg kom tilbage til Thy, havde jeg drømmen og målet om at blive selvstændig, men jeg havde ikke regnet med, at det ville flaske sig så hurtigt. Det er jeg ret stolt over at have kørt afsted selv, fortæller han.

Men selv om der skal penge ind i på kontoen, er det i højere grad ønsket om et liv i balance frem for økonomisk fremadstormen, som fik Kim Bislev til at blive selvstændig.

- Det er de privilegier, der følger med: selv at kunne styre min tid, samt den retning jeg sætter for firmaet, som vejer tungest, siger Kim Bislev.

Facebook
Twitter